Comercial, Produse

Spațiile de birouri – tendințe în amenajare post covid-19

partionare birou distantare sociala

Standardele și așteptările impuse de traversarea crizei COVID 19 crează necesitatea regândirii work-flow-ului din punct de vedere al reamenajării spațiilor office. Pentru cele mai multe companii dinamica relației angajat – angajator a suferit transformări în abordarea modului de lucru, tocmai pentru a se preveni răspândirea coronavirusului.

Viața la serviciu se va schimba fundamental

Mediile le lucru vor fi reconfigurate în acord cu cerințele unui design centrat pe spațiul personal și o funcționalitate bazată tot mai mult pe tehnologie și tehnologizare inteligentă. Mai mult ca oricând, este conștientizat rolul evoluției tehnologiei smart ca factor esențial în creșterea confortului celor implicați în procesul muncii și a eficientizării costurilor.

 Trend-uri în office design

 •  Adaptarea la cerința distanțării sociale

Siguranța și starea de bine a individului va fi un element central al conceptului de design de interior ales pentru echiparea spațiilor office. Conșitienți de posibilități, reglementări și nevoi, proprietarii sau administratorii de clădiri de birouri vor customiza spațiul de lucru, astfel încât viața la serviciu să una cât mai sigură și armonioasă. Cu cât actorii economici iau în considerare reîntoarcerea angajaților la un program normal de lucru sau cel puțin unul hibrid, marea provocare va consta în organizarea birourilor individuale (cubbicles) în cadrul spațiilor colective deschise.

Un mediu de lucru aerisit care să întrunească standardele de sigruranță, dar și de productivitate va putea fi facilitat prin diferite poziționări și partiționări obținute apelând la panouri de protecție (plexiglas, plăci acrilice), la pereți mobili transparenți sau tip bibleotecă pe roți (dancing walls). În acest context, devine la fel de importantă asigurarea luminozității și a calității aerului prin ferestre mari ce se pot deschide, care cel mai probabil vor înlocui sistemele de aer condiționat.

 • Echiparea spațiilor de lucru cu mobilier multifuncțional, flexibil, ușor de deplasat

Dotarea cu un astfel de mobilier va putea crea un spațiu de lucru a cărui eficiență permite adaptarea în orice moment la activități suplimentare sau nevoi de lucru noi apărute.

Pentru o flexibilitate și mai mare, se poate utiliza mobilier cu roți, cu încuietori, frâne sau asamblat prin conectori versatili și reutilizabili, astfel încât proiectarea mobilierului de birou să fie recreată într-o manieră inovativă oricând este necesar. În acest mod, orice spatiu se poate transforma rapid și fără zgomot într-o sală de sedințe, într-o zonă de lounge pentru angajați sau într-un loc neconvențional pt un hub creativ.

Sănătatea și intimitatea la locul de muncă vor putea fi respectate printr-un mobilier adaptat rolurilor angajaților și a nevoii de comunicare și flexibilitate specifică bunei desfășurării a activităților.

 • Integrarea naturii în birouri

Există un interes tot mai mare în a se integra cât mai multă natură în birouri. Spațiile de lucru proiectate după principiile designului biofil pot ameliora considerabil stresul, îmbunătăți funcțiile cognitive și creativitatea. Fie că vorbim de pereți vegetali sau mobilier înfrumusețat de ghivece cu flori de mărimi și culori diferite, inițiativa designului biofil este una dintre tendințele actuale în amenajare, întrucât are un puternic impact asupra stării de bine (wellbeing) a angajaților.

 • Prereferința pentru materiale cu acoperire antibacteriană

Datorită contactului frevent al persoanelor cu suprafețele de lucru, riscul de transmitere a eventualelor boli poate fi crescut. Blaturile de birouri pot conține milioane de bacterii și din acest motiv este preferată finisarea mobilierului cu materiale a căror proprietăți conferă siguranță sporită din punct de vedere sanitar.

HPL, cunoscut ca având cele mai multe proprietăți antibacteriene, este materialulu momentului. Acesta poate fi aplicat pe mai multe tipuri de suporturi, poate fi  curbat și prelucrat cu usurință. Este un material rezistent, nu se deterioarează cum se întâmplă cu alte suprafețe decorative când intercaționează cu substanțe dezinfectante și astfel bacteriile nu se dezvoltă în profunzime. În suprafața foliei de HPL sunt introduși ioni de argint incapsulați și protejați în particule de sticlă. Astfel se menține un mediu igienic, sigur pentru sănătatea angajații care petrec cel mai mult timp la birou.

Tot datorită proprietăților antibacteriene se optează pentru echiparea mobilierului de lucru cu mânere acoperite cu bandă de cupru. Eliberarea ionilor de cupru scurtează semnificativ timpul de supraviețuire a virusurilor, bacteriilor și ciupercilor pe suprafețe.

Confort. Atractivitate. Productivitate

Astăzi prosperitatea cere adaptare și învătare continuă atât din partea angajaților, cât și din partea angajatorilor. Alinierea companiilor la valorile fundamentale ale vieții este noua prioritate. Indiferent de activitatea specifică oricărui business, spațiul de lucru corect configurat și echipat devine un instrument prin care se manifestă cultura organizatională și prin care obiectivele propuse se transformă în realitate.

Reamenajarea spațiilor de birouri va trebui să redea un mediu de lucru mai natural, mai atractiv care să inspire un atașament mai puternic și să stimuleze creativitatea și productivitea.  

Pentru un echilibru optim între spațiul deschis și cel privat în cadrul unui companiei dumneavoastră, Mobiera vă propune soluții de mobilier office executat din materiale adecvate condițiilor spațiului respectiv și specificului muncii desfășurate.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

  Informatii contact

  Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

  0755952231

  Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

  Va recomandăm și: