alege inspirat!, Bucatarie

Insula de bucătărie – întotdeauna o alegere versatilă, extrem de practică

insula bucatarie

Proiectul de renovare al bucătăriei este o investiție extrem de eficientă și probabil cea mai des întâlnită lucrare capabilă să schimbe aspectul întregii locuințe.

Mediul din bucătărie este unul expus umezelii rezultată din procesul de gătit, în timp aceasta afectează în primul rând pereții, mobilierul. În acest context, reamenajarea periodică a încăperii devine importantă. Poți efectua intervenții asupra tuturor elementelor din bucătărie în situația unei ambientări de la zero sau poți înlocui și adăuga doar anumite piese de mobilier. Dintre toate elementele unei bucătării, mobilierul are cel mai mare impact vizual.

Dacă dispui de un spațiu mai generos, ai putea lua în considerare amplasarea unei insule de bucătărie ca punct focal arhitectural cu multiple funcționalității și beneficii practice.

O insulă practică și frumoasă va fi cea mai folosită zonă din casă

Având o utilitate extrem de mare ca spațiu de depozitare, insula de bucătărie poate aduce o notă modernă fiind și o limită de separare între spații ( în cazul unui open-space) și poate deveni locul preferat al familiei pentru gătit, pentru mesele gourmet sau cafeaua de dimineață, pentru a savura un cocktail, pentru citit sau pentru temele de noapte, pentru board-games cu prietenii.

Insula de bucătărie nu este doar un spațiu suplimentar excelent pentru a mări suprafața unui blat bucătărie sau o opțiune inspirată de depozitare a veselei, poate fi și un loc bun pentru a încorpora electrocasnice precum cuptorul, plita de gătit  sau chiuvete și baterii. Sunt multe moduri în care poți amenaja o insulă de bucătărie. În funcție de stilul propus pentru ambientarea bucătăriei, poți merge pe combinații de materiale precum: lemnul, piatra natrurală (marmură, granit) sau piatra compozită (quartzul)  sau metalul, de la un stil clasic, rustic , tradițional, vintage, scandinav sau modern și până la modele care să o pună în evidență ca o ancoră vizuală menită să înfrumusețeze bucătăria.

Și zona deasupra insulei poate fi valorificată ca spațiu superior de depozitare. Poți monta o poliță de suport pentru pahare sau pentru alte tipuri de veselă. Într-o bucătărie organizată, insula va spori funcționaliatea zonei de lucru. Aceasta poate fi echipată cu sertare, rafturi, dulapuri cu uși, agățători compartimentează eficient vesela, ustensilele, aparatele, mai ales dacă îți face placere să gătești. O altă idee creativă este de amenaja în cadrul insulei un spațiu extra (sub blat) unde să depozitezi scaunele în cazul în care vei folosi insula ca loc de luat masa sau de socializare cu prietenii.

Amplasarea insulei în bucătărie pentru a fi utilă și a nu încurca

Dacă amenajezi bucătăria de la zero, e bine să te hotărăști ce funcții vrei să aibă insula de bucătărie. Pentru montarea unei chiuvete, mașini de spălat vase va trebui să  faci modificări și să adaptezi instalațiile sanitare și electrice. La fel, dacă te gândești să integrezi și o plită pentru gătit în cadrul insulei, trebuie să ai în vedere încadrarea și evacuarea unei hote.

Pasiunea pentru gătit cere investiții în materiale durabile. Pentru un blat extrem de rezistent, termorezistent, care nu se zgârie și nu se pătează este unul realizat din quartz compozit. Nu punctează doar la rezistență mecanică și cea la subtanțe lichide, ci adaugă un plus de eleganță și rafinament oricărei bucătării.

Insula nu trebuie să ocupe mai mult de 10% din suprafața totală a bucătăriei. Culoarul de trecere din jurul ei trebuie să aibă cel puțin 1 metru lățime, astfel încât să se asigure un flux operațional optim (mai ales în cazul în care insula este dotată cu dulapuri și sertare a căror uși au nevoie să se deschidă în exterior). Ia în considerare și fluxul de lucru triangular, regula de aur pentru funcționalitatea în bucătărie: frigiderul, chiuveta și aragazul, spațiul optim existent între ele fiind cuprins între 1,2 m și maxim 2,7 m.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

    Va recomandăm și: