alege inspirat!, Bucatarie, Comercial, Fii informat, Uncategorized

Quartzul TechniStone® – Alegerea Mobiera pentru amenajarea interioarelor

Quartz

Quartzul (cuarțul) compozit se impune tot mai mult în topul alegerilor pentru designul interioarelor rezidențiale sau comerciale. Sub acțiunea tehnologiei high-end a secolului XXI, piatra tehnică de cuarț este un „material indestructibil”.

În proiectele de amenajare derulate de Mobiera, se lucrează cu piatra de quartz TechniStone®, material care se distinge ca un produs extrem de rezistent la acțiuni mecanice și chimice, structură non-poroasă, rezistență UV și termică, testat și certificat ecologic, antialergic, antibacterian.

Datorită acestor proprietăți extraordinare este utilizat cu eficiență în încăperi precum:

 • Locuințe rezidențiale (bucătărie, baie, hol, trepte și contratrepte, diverse placări, glafuri)
 • Spații comerciale: (hoteluri, restaurante, cafenele, clădiri de birouri, spitale și clinici medicale, showroom-uri auto, saloane de înfrumusețare, zone destinate traficului intens)

„DA”  hotărât pentru quartzul TechniStone®

1. Tehnologia de producție garantează durabilitatea extraordinară a Quartzului TechniStone®

Procesele de producție, compoziția, proprietățile fizice și principiile de procesare sunt diferite decât cele în cazul altor pietre naturale. Piatra compozită constă în principal din materii prime naturale, care împreună cu alte componente sunt prelucrate printr-o tehnologie unică de producție rezultând plăci foarte durabile, cu modele, finisaje și grosimi variate.  În general, piatra recompusă se caracterizează printr-o rezistență mai mare, rezistență la pete, structură uniformă a materialului, flexibilitate și compatibilitate în comparație cu alte materiale. Componenta naturală de cuarț este de până la peste 90%, restul de 10% include lianți de calitate (rășină), pigmenți de culoare și fracțiuni de sticlă sau oglindă. Duritatea sa datorată gradului mare de conținut de quart natural, este încă neegalată de un alt material.

2. Îmbinări perfecte, etanșe, aproape invizibile

Majoritatea blaturilor cu sau fără backsplash se realizează dintr-o singură placă și de regulă, nu sunt îmbinări de executat. Însă pentru cerințe mai pretențioase precum executarea unor insule în bucătie  sau a unui bar, îmbinările sunt invizibile, mai ales dacă grosimea suprafețelor este uniformă.

3. Blatul din quartz TechniStone® își păstrează frumusețea în timp

Plăcile TechniStone® se prelucrează ușor deși sunt mai grele decât marmura și granitul și este mai   rezistentă la agresiunile fizice sau chimice. Se pot toca, tăia alimente direct pe suprafața ei sau puteți frământa aluaturi. Datorită structurii non-poroase este un material igienic, dezvoltat și certificat antibacterian, nu permite apariția microorganismelor, păstrându-și aspectul natural și frumusețea timp îndelungat. Aceste blaturile se asortează cu o varietate de modele de chiuvete care pot fi submontate sau supramontat

4. Termorezistență

Quartzul TechniStone® este realizat din cel puțin 90% piatră naturală cu sticlă și rășină poliesterică. Este rezistent la expunerea pe termen scurt la temperatura până la 120 ° C.

5. Design versatil, estetică modernă, avangardistă

Gama de culori a pietrei de cuarț TechniStone® oferă zeci de produse cu un design unic de nuanțe moderne și populare. Versatilitatea quartzului în ceea ce privește formele posibile, gama de culori și texturi vă permit integrarea în orice stil de amenajare în bucătăriei sau în rstul casei. Plecând de la rezistența sporită, estetică și funcționalitate, distigem 3 tipuri de quartz:

 • lucios – cel mai popular finisaj cu un grad ridicat de componentă lucioasă, întreținere minimă,
 • mat – suprafață modernă „caldă”, luciu redus,
 • terra – tratament de suprafață cu relief 3D fin și structură aparent de plastic.

De la nuanțe radiante până la tonuri subtile, culorile Technistone surprind naturalețea materialului.

6. Funcționalitate sporită

Quartzul TechniStone® este folosit în proiectele de amenajare a interioarelor, unde posibilățile de utilizare sunt practic, nelimitate. Grație proprietăților sale, cuarțul compozit  este materialul ideal pentru blaturi bucătărie, insule bucătărie și baruri, pentru blaturile de baie, de sub chiuvetă, placarea pentru cadă sau duș, placarea de perete, placarea pentru șemineu, pervazuri interioare, noptiere, scări. Atunci când se utilizează în exetrior, stabilitatea culorii cuarțului și alte proprietăți supuse condițiilor atmosferice nu pot fi garantate pe termen lung.

Recomandăm compozitul TechniStone® întrucât combină inovația tehnică cu frumusețea pietrei naturale. Integrat în proiectul de amenajare a casei dumneavoastră va aduce eleganță și distinctie.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

  Informatii contact

  Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

  0755952231

  Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!