blat de cuart

Preferința pentru folosirea pietrei compozite în amenajările rezidențiale și comerciale se datorează proprietăților extraordinare ale pietrelor naturale, care sub acțiunea tehnologiei high-end a secolului XXI, pot fi transformate în produse foarte apreciate în design-ul de interioare.

Quartzul (cuarțul) este una dintre cele mai rezistente pietre naturale, avand o duritate de 7 pe scara Mohs, apropiată de a diamantului (10 Mohs). Este un material natural, foarte eficient, ușor de integrat, perfect pentru utilizări diverse (blaturi de bucătărie sau baie, insule, mese, pardoseli, trepte pentru scări interioare, pulturi de bar, recepții), oferind un plus de rafinament oricărei încăperi.

Cum se obține cuarțul compozit?

Produs sub formă de plăci, cuarțul compozit este o piatră tehnologică creată de om. Este rezultatul unui proces complex, de recompunere, ce constă în combinarea a până 95% cristale de cuarț natural cu rășini poliesterice (leagă și întăresc piatra recompusă într-o formă dură și neporoasă), pigmenți variați de culoare și particule decorative ce îi dau eleganță și unicitate (cristale de sticlă, sidef, cristale de siliciu, germaniu, silicon sau galiu). Prin acest proces, cuarțului compozit i se atribuie calități net superioare altor pietre precum granitul, marmura sau travertinul.

5 calități care fac din quartzul compozit ”prima alegere” pentru blaturile de bucătărie

culori cuart

1. Rezistență mecanică ridicată

Tehnologia de fabricare a cuarțului compozit face din acest material unul extrem de compact și durabil la șocuri mecanice, spargere, crăpare, zgârieturi. Nu  prezintă puncte de slabă rezistență sau microfisuri ce nu sunt vizibile și pot degenera ulterior.

2. Rezistență la substanțe acide sau chimice

Structura non-poroasă, rezultată din amestecul acestui mineral durabil cu rășinile poliesterice, fac din suprafața blatului de bucătărie una rezistentă sub acțiunea lichidelor acide sau subtanțelor chimice de curățare. Întrucât materialul nu permite pătrunderea lichidelor în structura sa, quartzul nu se pătează. Datorită rezistenței sporită la acizi și săruri, quartzul compozuit are o largă utilizare în echiparea clinicilor medicale, laboratoarelor, bucătării profesionale, spații comerciale HoReCa.

 3. Proprietate iginecă și antibacteriană

Quartzul compozit este un material ignifug de clasa I. Suprafața neporoasă previne infiltrarea și dezvoltarea microbilor, ceea ce înseamnă o bucătărie igienică fară risc de îmbolnăvire, mai ales dacă sunt medii în care se află copii.

 4. Termorezistență crescută

Comparativ cu alte pietre naturale, Quartz-ul are o toleranță bună la expunerile de scurtă durată la temperaturi mari (punctul de topire este la 1670° C, iar pentru granit – 1215 – 1260° C). Chiar și așa, pentru protejarea suprafeței și menținerii luciului ”din prima zi” nu recomandăm așezarea tăvilor încinse sau tocarea/ tăierea alimentelor direct pe blat, ci pe un suport special folosit pentru astfel de situații.

5. Versalititate și design extraordinar

Fără îndoială, vedeta mobilierului de bucătărie este blatul. Realizat din quartz (cuarț) compozit, permite o creativitate deplină în alegerea formelor, paletei de culori și texturi. Își va menține strălucirea și aspectul de ”nou” zeci de ani cu ajutorul unei curățari facile, fără să fie nevoie sa apelați la servicii profesionale de lăcuire suprimentare, polishare sau corecție a suprafeței. Blaturile de cuarț conferă un aspect elegant, prețios în orice bucătărie. Acest tip de suprafețe fac parte din categoria celor enviromentally friendly. 90% din componența lor este alcătuită din elemente naturale sau non-chimice.

Prin calitățile sale, cuarțul se impune tot mai mult în topul alegerilor pentru cei care își doresc un produs premium, rezistent, fiabil și cu un aspect deosebit.

 

Dorești să amenajezi un spațiu?

Pentru orice detalii iți stăm la dispozitie.
Mobil: 0742471298
Email: office@mobiera.ro

 

Distribuie pe...