amenajare cafenea de succes

Amenajare cafenea de succes – sfaturi și idei

Industria cafenelelor este una competitivă, motiv pentru care trebuie să faci o impresie bună încă de la prima vizită a clienților în locație. Pentru a avea succes cu o astfel de afacere, este esențial să îi faci pe clienți să se simtă bineveniți, astfel încât să revină de mai multe ori.

În acest sens, una dintre cele mai bune strategii adoptate ține de designul cafenelei. Trebuie să ții cont de mesajul pe care dorești să îl transmiți și de preferințele publicului în materie de stil, de ambient.

Unele persoane preferă localurile minimaliste, pe când alții le preferă pe cele elegante sau rustice. Cafeneaua reprezintă mai mult decât un loc fizic de unde se poate procura o cafea. Aceasta este un loc de întâlnire, de afaceri sau de creare a legăturilor interpersonale, este un loc în care oamenii reușesc să se deconecteze, să se detașeze de cotidian și să se simtă confortabil.

De aspecte de acest gen este nevoie să se țină cont atunci când se amenajează o cafenea. Unii antreprenori susțin că secretul succesului stă în atenția la detalii, în îmbinarea serviciilor de calitate cu designul plăcut, confortabil. Trebuie cuprinse așadar atât funcționalitatea, cât și confortul.

Înainte de amenajarea propriu-zisă a cafenelei este bine să fie stabilită o temă. În funcție de această temă se pot alege ulterior mobilierul, decorațiunile de interior și paleta cromatică.

Stilurile adoptate de către cafenele sunt în număr foarte mare, însă cele mai populare, care se bucură de succes sunt:

• stilul minimalist;
• stilul high-tech;
• stilul clasic;
• stilul oriental;
• stilul tradițional.

Stilul minimalist

Stilul minimalist este poate chiar cel mai des întâlnit în ultimul timp. Fiind adoptat de către tot mai mulți antreprenori din țările nordice, se bucură de o mare popularitate în rândul clienților.

Caracteristicile de bază ale stilului minimalist constau în crearea unui spațiu cât mai aerisit, în culori neutre, cu cât mai puține obiecte decorative.

 

Stilul high-tech

Stilul high-tech este adoptat de antreprenorii mai îndrăzneți, cărora le place noutatea. Recunoaștem o cafenea amenajată în stil high-tech datorită obiectelor de metal evidențiate, a sticlei cât mai colorată și prin prezența noilor tehnologii.

Stilul clasic

Deși pare simplu, stilul clasic poate fi de fapt unul complex și costisitor. Fiecare element din decorul cafenelei trebuie ales cu grijă, astfel încât să se potrivească și să ducă spre eleganță. Aici se recomandă alegerea de culori mate, calde și a pieselor de mobilier fine. Atenția trebuie să cadă pe detalii, întrucât alegerea unui număr mare de obiecte sau nepotrivirea din punct de vedere textil sau cromatic poate distruge întreg aspectul cafenelei.

Stilul oriental

Stilul oriental presupune adoptarea decorațiunilor cât mai viu colorate, care să iasă ușor în evidență. Se aleg aici piese de mobilier închise la culoare, cu panouri în relief și piese textile cât mai luxoase. Pot fi adăugate cu succes pe fotolii/canapele perne decorative.

 

Stilul tradițional

Acest stil a ajuns să fie destul de apreciat de către antreprenori. Acesta constă în reinterpretarea motivelor și a obiectelor tradiționale dintr-o anumită cultură, într-un mod modern.
Pot fi alese fie piese de mobilier cu motive tradiționale, fie piese simple, tapițate. Întâlnim astfel de produse la Mobiera, într-o varietate de modele și culori.

Fie că vom opta pentru o cafenea într-un stil simplu și luminos sau pentru o atmosferă intimă și confortabilă, amenajarea aleasă trebuie să surprindă prin originalitate și bun gust.

 

Distribuie pe...