Comercial

Când munca de acasă devine o necesitate – idei pentru a facilita lucrul de acasă

munca-de-acasa

Munca de acasă – modalități optime prin care o putem derula

Conform unui studiu realizat în anul 2018 de către Ejobs.ro, 8 din 10 români ar prefera lucrul de acasă. Acest aspect era pentru mulți dintre noi doar la nivel de dorință, era un vis și mai puțin o realitate. Deși există joburi care permit lucrul de acasă, majoritatea o fac de la un birou, împreună cu întreaga echipă.

La locul de muncă avem toate condițiile necesare desfășurării activităților într-un mod propice. Când lucrul de acasă devine o necesitate, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a crea un loc comod, motivant dar și relaxant.

Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont este amenajarea biroului. Trebuie să avem o poziție ergonomică potrivită pe toată durata programului de lucru.

Deși activitățile se desfășoară de acasă, este necesar respectarea unui program de lucru precum celui de la birou, de cele mai multe ori de 8 ore pe zi.

De ce trebuie să ținem cont astfel încât să ne asigurăm confort pe întreaga durată a programului în munca de acasă?

Cei mai importanți factori de care trebuie să ținem cont atunci când lucrăm de la laptop sunt sursa de lumină și amenajarea spațiului de lucru.

Se recomandă pe cât posibil derularea activităților la lumină naturală. În cazul în care avem un program de lucru de până la 8 ore, îl putem organiza astfel încât să beneficiem de lumina naturală. Atunci când acest lucru nu este posibil, se poate apela la cea artificială.

Se recomandă atenție la calitatea becului și a luminii pe care o oferă. Pe lângă asta, este importantă și poziția biroului, astfel încât lumina să nu ne deranjeze vizual. Este esențial ca biroul să fie poziționat spre sursa de lumină, pentru a lumina direct și a nu avea umbre pe spațiul de lucru.

Lumina potrivită ne poate aduce confort, bunăstare și siguranță. De aceea atunci când alegem becul trebuie să analizăm locul în care va fi amplasat, intensitatea luminii, temperatura de culoare, claritatea culorilor și timpul de la aprindere până la lumina completă. Recomandate în prezent sunt becurile incandescente, cele economice și cele tip LED.

Amplasarea biroului

Camera în care urmează să ne derulăm activitatea trebuie aleasă cu grijă. Aceasta trebuie să ne ofere suficient spațiu pentru a lucra. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că în jur nu vom avea surse de distragere.

Alegem mobilierul astfel încât să ne asigure spațiu. Pe birou trebuie să avem loc pentru computer și accesoriile acestuia, agendă și intrumente de scris sau orice alte obiecte folositoare în derularea activității. Masa trebuie să fie suficient de înaltă și spațioasă încât să avem o poziție ergonomică în timp ce lucrăm.

Cei mai mulți dintre noi lucrează la laptop și chiar dacă pare ușor, întrucât o putem face din orice încăpere, chiar și din pat, trebuie să ținem cont de anumite aspecte și riscuri la care ne expunem.

Conform studiilor cu privire la diferențele posturale din timpul desfășurării de activități de pe device-uri precum laptop, tabletă, desktop, lucrând de la un laptop ne supunem anumitor riscuri. În urma studiilor, s-a constatat că lucrul de la un computer tip desktop este mai puțin nociv comparativ cu cel de la laptop. Derularea activităților timp îndelungat de la un laptop poate avea efecte negative asupra cervicalei, a umărului și gâtului.

Postura pe care o avem și gesturile, mișcările pe care le facem în timp ce lucrăm au fost analizate în funcție de obiectul muncii – desktop, laptop, tabletă. Au fost observate diferențe la nivel de flexie/extensiei gâtului, și umărului. Astfel, conform studiilor, utilizarea unui laptop sau a tabletei conduce în timp la probleme posturale.

Modalități de îmbunătățire a posturii

În cazul în care activitatea se desfășoară de la un laptop, specialiștii recomandă utilizarea unor produse de îmbunătățire a posturii. Aici ne vin în ajutor mesele de laptop sau înălțătoarele.
Una dintre variantele optime o poate reprezenta masa de laptop din lemn Nomad, disponibilă la Mobiera.

munca-de-acasa-masa-laptop-1

Masă cu picioare pliabile pentru laptop – Mobiera

Avantajul acestui produs este dat de faptul că are picioare pliabile și poate fi cu ușurință transportată oriunde avem nevoie. Poate fi de asemenea depozitată cu ușurință atunci când nu o folosim.

O astfel de măsuță poate fi folosită cu ușurință în pat, pe canapea, în grădină și nu numai.

Pentru a ne asigura o postură ergonomică potrivită putem apela și la un înălțător de laptop. Un înălțător poate fi perfect pentru a reduce presiunea de pe cervicală și umeri.

munca-de-acasa-pozitie-ergonomica-laptopPostura corectă în timpul lucrului de la birou

În imaginea de mai sus observăm modul în care un înălțător ne poate ajuta să adoptăm o postură corectă.

La Mobiera sunt disponibile înălțătoare de laptop din lemn de plop, ușor înclinate astfel încât atât să poată fi adoptată o poziție optimă de lucru. Recomandarea experților este să se folosească și o tastatură externă. În acest fel încheieturile mâinilor nu sunt forțate.

munca-de-acasa-masa-laptop

Masa de laptop stand din lemn – Mobiera

 Alternativele prezentate pentru asigurarea unei poziții ergonomice sunt cu atât mai bune, întrucât folosesc laminare HPL. În acest fel masa de laptop are un grad ridicat de rezistență la umiditate și la impact. Mai mult decât atât, datorită finisajului non-poros, HPL-ul se consideră a fi un material antibacterian, ușor de curățat și dezinfectat.

Munca de acasă poate fi atât o plăcere, cât și un chin. Depinde doar de noi dacă reușim să ne creăm o atmosferă care să ne facă să ne simțim într-adevăr ca la locul de muncă.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

    Va recomandăm și: