Comercial, Stiri

Amenajarea biroului – sfaturi pentru o productivitate maximă

amenajarea-biroului

Spațiul de lucru poate fi un adevărat aliat în creșterea calității muncii, poate spori nivelul de productivitate și totodată poate oferi un confort sporit.

Este dovedit faptul că amenajarea biroului într-un mod echilibrat stimulează creativitatea angajaților și asigură o productivitate maximă. Tocmai din acest motiv, designul biroului trebuie stabilit din timp, astfel încât să poată fi luate în calcul toate nevoile.

Pe lângă faptul că biroul trebuie să fie unul organizat și ordonat, în procesul de amenajare accentul trebuie pus pe utilitatea obiectelor decorative. De regulă, piesele de mobilier sunt alese și în funcție de domeniul de activitate. Indicat este ca biroul să reflecte măcar o parte din personalitatea firmei.

Care sunt însă regulile de care trebuie să se țină cont în amenajarea biroului, indiferent de domeniul de activitate?

1. Piesele de mobilier

Piesele obligatorii în fiecare spațiu de lucru sunt biroul și scaunul de birou. Pe piață sunt numeroase modele din care se poate alege, însă recomandată este alegerea acelor piese care respectă regulile ergonomice de bază.

Câteva reguli în acest sens sunt legate de distanța dintre ochi și ecranul computerului, care nu trebuie să fie sub 50 de cm, iar brațul întins nu trebuie să atingă monitorul. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este recomandată alegerea unui birou generos, care să ofere spațiul necesar.

Legat de poziția la birou, spatele trebuie să fie drept, iar mâinile în timpul lucrului trebuie să fie paralele cu podeaua. Se poate opta pentru scaune ergonomice, care permit ajustarea înălțimii scaunului.

2. Lumina

Iluminatul corect al biroului are un rol important în creșterea productivității și îmbunătățirea stării de spirit. Cel mai bun loc pentru amplasarea unui birou este în fața ferestrei sau paralel cu aceasta. Lumina naturală nu obosește ochii, ba chiar poate crește capacitatea de concentrare.

Există situații în care este nevoie și de lumină artificială. În acest caz se recomandă apelarea la lămpi cu lumină rece, cu becuri LED, care oferă o lumină apropiată de cea naturală. Acestea pot fi poziționate în fața spațiului de lucru sau în partea stângă, astfel încât să nu creeze umbre pe birou.

3. Culorile

Identitatea vizuală a biroului trebuie să fie în armonie cu cea a firmei. Este necesară adoptarea unor forme și culori care să creeze o temă reprezentativă. Se pot combina culori îndrăznețe cu cele neutre, pentru a crea un efect încântător.

O variantă mai accesibilă care permite crearea unui birou personalizat o poate reprezenta tapetul. De la modele simple până la modele mai complexe, tapetul este o modalitate inedită în amenajarea biroului. Este rezistent, nu se deteriorează în mediile umede și este ușor de întreținut și curățat.

4. Spațiile de depozitare

Pentru a nu aglomera biroul, creează spații inteligente de depozitare. Poți opta pentru o bibliotecă, o etajeră sau pentru căteva rafturi suspendate pe perete. În acest fel se creează spațiul necesar dosarelor și documentelor, iar spațiul de lucru este mai aerisit.

5. Decorațiuni

Pentru personalizarea spațiului de lucru pot fi adăugate și decorațiuni discrete, în armonie cu restul încăperii. Acestea trebuie alese cu grijă, astfel încât pot pe de o parte completa biroul, iar pe de altă parte îl pot încărca.

Se poate opta pentru tablouri care să conțină realizările firmei, sau pentru ghivece cu plante. Este dovedit faptul că plantele pot reduce stresul și pot crește creativitate în spațiul de lucru.

În amenajarea biroului trebuie să se țină cont de sfaturile specialiștilor, însă și de identitatea firmei. Pot fi folosite elemente definitorii pentru afacere, însă se recomandă respectarea proporțiilor în ceea ce privește culoarea, dimensiunea elementelor folosite și poziționarea acestora.

Mobiera amenajează creativ birouri, iar pe lângă mobilierul la comandă vă pune la dispoziție și o gamă variată de decorațiuni pentru amenajarea interioară. Puteți opta pentru corpuri de mobilier multifuncționale, corpuri de iluminat, tapet și alte decorațiuni de interior.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

    Va recomandăm și: