Bucatarie, Comercial

Bucătării nefuncționale – topul celor mai neinspirate bucătării

Bucătării nefuncționale - metode de amenajare a locuinței

În momentul în care renovăm locuința ne vin multe idei cu privire la fiecare încăpere. Una dintre cele mai importante încăperi când vine vorba de amenajare este bucătăria. Aceasta este locul în care petrecem mare parte a timpului din zi.

În bucătărie pregătim masa și petrecem timp alături de familie și prieteni. De multe ori bucătăria este locul în care ne începem ziua. Tocmai de aceea, alegerea unui mobilier și amplasarea sa devin foarte importante.

Atunci când amenajăm bucătăria, trebuie să ținem în primul rând cont de funcționalitate. Preferințele față de un anumit tip de mobilă de bucătărie pot să primeze funcționalității, însă aceasta nu trebuie ignorată complet.

Nu puține au fost cazurile în care s-a dat frâu liber imaginației. Astfel s-a ales mobilier total nefuncțional, care nu se potrivea nevoilor familiei sau structurii bucătăriei.

Mobilier de bucătărie neinspirat, corpuri de iluminat nepotrivite sunt doar o parte dintre exemplele negative pe care le putem da atunci când vine vorba de amenajarea unei bucătării.

În momentul în care alegem o bucătărie în serie, există riscul de a nu se potrivi cu bucătăria noastră. Tocmai de aceea, mobila de bucătărie trebuie aleasă cu grijă, dar mai ales furnizorul. Umărim în cele ce urmează un top 10 exemple de bucătării nefuncționale, de tipul „așa nu”, care au făcut deliciul internauților.

Top 10 bucătării nefuncționale

Locul 10 – grija pentru siluetă

Atunci când suntem cu adevărat gurmanzi dar totuși ne pasă și de kilogramele în plus, nu ne rămâne decât să blocăm accesul la frigider. Practic, este imposibil să mâncăm dacă nu putem deschide frigiderul.

Locul 9 – confort excesiv

Dacă petrecem prea mult timp în bucătărie, putem opta pentru piese de mobilier care să ne sporească confortul. Nu trebuie însă exagerat la acest capitol. Recomandat este ca textura pe care o alegem pentru dulapuri să fie ușor de curățat și de întreținut.

Locul 8 – chemarea artistică

Atunci când partea artistică este mai presus de orice, ne adaptăm. Dacă dorim puțină artă sau puțin divertisment în bucătărie, putem opta pentru ascultarea unui post de radio, nu este necesar să folosim pianul pe post de hotă.

Locul 7 – „pasiunea” pentru spălatul vaselor

Unii dintre noi încearcă cu orice preț să păstreze o bucătărie curată, organizată, iar creativitatea ne ajută mai mult sau mai puțin să reușim o organizare practică. Dimensiunea chiuvetei poate fi un stimulent pentru spălarea pe loc a veselei utilizate astfel încât să fie evitată aglomerarea bucătăriei cu vase murdare.

Locul 6 – „pasiunea” pentru spălatul vaselor partea a II-a

Deși petrecem mult timp în bucătărie și multora dintre noi le place să gătească, sunt și cazuri în care spălatul vaselor nu este agreat. Se evită spălarea vaselor cu orice preț, chiar și prin mobilier. Un mod prin care evităm spălarea vaselor este montarea chiuvetei pe un piedestal pe care ne este greu să urcăm.

Locul 5 – restaurantul de acasă

Cu toții ne dorim să fim serviți și acasă ca la restaurant. De ce să nu adoptăm un mobilier de bucătărie care să ne permită acest lucru? Primind masa printr-o fereastră de comandă, ne transformăm bucătăria într-un adevărat restaurant.

Locul 4 – bucătăria 2 in 1

Deși petrecem mult timp în bucătărie și vrem să mai avem timp și pentru nevoile personale sau pentru curățenie în casă, soluția nu este de a îmbina încăperile. Nevoile fiziologice trebuie delimitate de spațiul în care preparăm alimentele, iar cele care țin de îngrijire trebuie efectuate strict la baie.

Locul 3 – bucătăria vie

Există cazuri în care dragostea pentru anumite lucruri sau hobby-uri pe care le avem să fie dusă la extrem, chiar și în cazul plantelor. Nu este nimic greșit în a îngriji plante în casă, însă trebuie să știm când să ne oprim. Frunzișul din bucătărie ne face să ne simțim ca în grădina botanică.

Locul 2 – extravaganță în bucătărie

Unii dintre noi suntem de părere că bucătăria trebuie să fie cât mai simplă, să ne poată încarca și da energia de care avem nevoie. Părerile sunt împărțite însă.

Atunci când ne dăm frâu liber imaginației, ne putem lăuda doar cu o bucătărie care ne dă dureri de cap de la prima oră a dimineței.

Locul 1 – dragoste dusă la superlativ

Vrem să fim siguri că dragostea va dăinui toată viață și că vom fi mereu la fel de îndrăgostiți ca atunci când ne-am unit destinele.  Totuși, aceasta să fie soluția?

Fotografiilor de nuntă le stă cel mai bine în ramă, album sau tablou. Nicidecum pe peretele de deasupra aragazului și a chiuvetei.

Crearea unui tapet cu poze de la nuntă clar nu este cea mai bună alegerea de a ne arăta dragostea.

Preferințele în materie de design diferă de la o persoană la alta. Asta sta nu înseamnă însă că o persoană are mai mult bun gust decât o alta. Este doar o altă perspectivă asupra amenajării și funcționalității, însă unele alegeri sunt clar mai amuzante!

Noi, la Mobiera, considerăm că proiectul de amenajare semnifică mai mult decât alegerea unui mobilier și a unei game cromatice. Urmărim să creăm un spațiu funcțional, în care fiecare centimetru de mobilier să corespundă cu dorințele clientului, să fie funcțional, să fie ca o oază de relaxare și creativitate, dar mai ales să fia ACASĂ.

Și, ca să-ți încântăm privirea și mintea cu exemple de AȘA DA, te invităm să te delectezi cu proiectele noastre aici.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

    Related Posts