Bucatarie, Living-room

Apartament mic open space

Open space, la bloc|Apartament mic - open space

Amenajarea apartamentelor mici prezinta avantaje si dezavantaje. Principalul dezavantaj este suprafata disponibila dar are in acelasi timp un farmec aparte. Intr-o conceptie gresita oamenii considera ca in spatiile ingustetot accentul ar trebui pus pe functionalitate in detrimentul design-ului.

In acest proiect am optat pentru o zona open space, cu atat mai mult cu cat suprafata pare a fi mai mult dreptunghiulara, tip vagon. Am tinut cont ca spatiul sa fie aerisit si in aelasi timp am delimitat fieacare zona prin corpuri de mobilier specifice fiecarei zone. Pentru intrare am propus un cuier simplu, etajera si un pantofar suspendate, asftfel incat partea de jos sa nu fie foarte incarcata si sa permita accesul facil in colturi. Ordinea si curatenia sunt alte atuuri de care tebuie sa tii cont mai ales in casele de mici dimensiuni.

Canapeaua si corpurile de mobilier montate pe perete atrag atentia usor asupra zonei de locuit in timp ce masa timp bar delimiteaza zona de living de bucatarie.

Jocurile de texturi si de culori au rolul de a crea o atmofera calda si primitoare. Elemente inspirate din natura precum culoarea si decorul natural al lemnului din blatul de bucatarie Egger sunt combinate in contrast cu albastrul turcoaz al canapelei. Suprafetele lucioase ale mobilierului din living, in nuante de portelan au rolul de a supradimensiona incaperea pastrand atmosfera primitoare. In bucatarie s-a optat pentru o nuanta mai deschisa de alb lucios din acelasi considerent. Pentru miscari libere in bucatarie si pentru a folosi la maxim fiecare suprafata, pentru mobilierul de bucatarie au fost propuse manere profil, iar pentru a maximiza spatiul pentru living solutia au fost sistemele push to open, pentru ca sunt simple si practice.

Este necesar sa existe un echilibru corect intre functionalitate si stil astfel incat sa beneficiezi de zone confortabile. Pentru a profita la maxim de spatiu trebuie sa alternezi zonele functionale cu cele persoanlizate, in care sa-ti permiti sa mananci confortabil sau sa discutii cu prietenii.

O casa cu zone multifunctionale, care sa fie in acelasi timp spatioasa si plina de viata nu tine cont de suprafata destinata. Amenajarea open space a living-ului, mai ales pentru apartamentele de mici dimensiuni pare sa fie una din solutiile cele mai potrivite pentru o casa asa cum ai visat. In loc sa proiecteze o bucatarie izolata de zonele sociale ale locuintei, proiectantii nostri au propus pentru acest apartament o bucatarie deschisa, care combinata cu zona de lounging este mult mai practica.
Planul de amenajare astfel conceput a reusit sa transforme spatiul de locuit, oferindu-i volum. Diferite zone sunt evidentiate prin corpurile de mobilier special destinate fiecarei zone: lounge, bucatarie, spatiu de luat masa.

Jocurile de texturi si de culori au rolul de a crea o atmofera calda si primitoare. Elemente inspirate din natura precum culoarea si decorul natural al lemnului din blatul de bucatarie Egger sunt combinate in contrast cu albastrul turcoaz al canapelei. Suprafetele lucioase ale mobilierului din living, in nuante de portelan au rolul de a supradimensiona incaperea pastrand atmosfera primitoare. In bucatarie s-a optat pentru o nuanta mai deschisa de alb lucios din acelasi considerent.

Pentru miscari libere in bucatarie si pentru a folosi la maxim fiecare suprafata, pentru mobilierul de bucatarie au fost propuse manere profil, iar pentru a maximiza spatiul pentru living solutia au fost sistemele push to open, pentru ca sunt simple si practice.

Gasiti mai multe fotografii in GALERIA FOTO

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

    Va recomandăm și: