Bucatarie, Produse

21 de super idei pentru organizarea dulapurilor de bucătărie

De câte ori nu ai simțit că ești încolțit din toate părțile de obiectele din bucătărie? Tacâmuri, ustensile de tot felul, ingrediente, condimente, cereale, legume și multe alte lucruri. Pentru că cei mai mulți dintre noi locuiesc la apartament și au bucătării cu un spațiu limitat, depozitarea echipamentelor și ustensilelor pentru gătit constituie o adevărată provocare.

Îți dorești o reorganizare dar nu știi de unde să începi? Nu renunța. Există soluții. Bucătăria omului modern a suferit transformări din toate punctele de vedere. Fiecare activitate își are unealta ei secretă, ceea ce a determinat înmulțirea lor excesivă. Totuși, designerii de interior și proiectanții au gândit alternative care să îți vină în ajutor.

Îți oferim o selecție a celor mai eficiente idei pentru organizarea dulapurilor de bucătărie.

1. Utilizează zona de colț a mobilierului pentru a depozita oalele mari sau alte obiecte voluminoase din bucătărie. Sistemele moderne îți pot asigura accesul cu ușurință la obiectele depozitate în această zonă; alege un sertar, în detrimentul unor rafturi clasice în zona a colț a mobilierului în formă de L, astfel încât să nu trebuiască să scoți toate oalele din partea din față, atunci când ai nevoie de un bol/oală situat în partea din spate a dulapului.

2. Sertarele organizate în diagonală sunt perfecte pentru a stoca ustensilele lungi. Vei găsi cu ușurință oricând ceea ce ai nevoie. Proiectarea unui mobilier compartimentat adecvat nevoilor tale de depozitare este cheia spre un spațiu bine organizat, ordonat și ușor de folosit.

3. Sertar organizat special pentru cuțite. Dacă ești un împătimit al gătitului și ai cuțite pentru fiecare produs în parte, iată ce idee utilă am găsit pentru tine.

4. Sertarul dedicat electronicasnicelor mici – mixere verticale, storcătoare de fructe, toaster, etc. – sunt un must have atunci când folosești aceste obiecte frecvent. Integrează și o priză în acest sertar, astfel încât să ai acces ușor la aceste electrocasnice.

5. Organizează tacâmurile pe categorii, folosind suporturi speciale metalice, din lemn sau din plastic în sertare. Poți alege cu ochii închiși tacâmul pe care vrei să-l utilizezi.

6. Păstrează condimentele, orezul, făina, zahărul în recipiente de sticlă închise ermetic, cu etichetă pe fiecare și depozitează-le în sertare special compartimentate.

7. Sertare special compartimentate pentru veselă. Iată cum poți avea mereu la îndemâmă vasele și ceștile.

8. Farfuriile, bolurile, cănile pot fi depozitate și în următoarea manieră. Separate în funcție de dimensiune, acest model de compartimentare este potrivit mai ales pentru familiile cu mulți membri, unde și numărul vaselor de bucătărie este crescut.

9. Poți opta pentru rafturi sau dulăpioare deschise în partea din față în care să depozitezi obiectele pe care le folosești cel mai des. În funcție de stilul pe care îl abordezi în amenajare îți alegi mijloacele adecvate de organizare.

10. Un sertar special în apropierea aragazului pentru depozitarea oalelor și tigăilor. Pare un vis să ai toate obiectele din bucătărie atât de ordonate, dar este realizabil.

11. Brioșe, clătite, tarte, cozonaci – toate pot fi făcute cu ușurință atunci când ai un sertar special dedicat ingredientelor uscate (făină, zahăr, etc.) pe care le folosești frecvent atunci când gătești.

12. Potrivit pentru cei ce gătesc frecvent este și sertarul cu legume sau alte tipuri de alimente aflate la îndemână. Acesta este conceput pentru cantități relativ mici, dar suficiente cât să asigure necesarul pentru câteva porții. De ce să nu te scutești de drumul până la debara atunci când ai posibilitatea?

13. Sertar vertical pentru depozitarea sticlelor de ulei și oțet sau a borcanelelor de condimente. Există nenumărate variante pentru care poți opta în funcție de ceea ce vrei să depozitezi. Este o variantă prin care economisești spațiu.

14. Nu e așa că te scot din sărite uneori telurile, polonicele, sau alte ustensile atunci când sunt rătăcite prin sertar și nu le mai găsești? Uite o variantă care te va ajuta să găsești unealta potrivită în bucătărie, cât ai zice pește.

15. Nu uita de reciclare atunci când ești la bucătărie. Un sertar poate deservi colectării selective a deșeurilor, atunci când ai coșuri separate pentru deșeuri menajere, hârtie, aluminiu și plastic.

16. Iar dacă vrei să ai coșul de gunoi mai la îndemână, poți opta pentru un tocător extensibil, cu decupaj special pentru a arunca resturile în coșul de gunoi.

17. Pentru capacele de la oalele din bucătărie se poate opta pentru agățarea acestora de partea  interioară a ușilor de la dulapurile de bucătărie;  un sistem accesibil și eficient care va asigura o economisire semnificativă a spațiului de depozitare.

18. Tăvile pentru cuptor, vasele iena de mari dimensiuni, tocătoarele și nu numai pot fi depozitate pe o parte în sertare cu o înălțime rezonabilă (circa 40 cm).

19. Ca să nu mai scoți din dulap un obiect electrocasnic de fiecare dată când îl folosești, alocă un dulap cu rafturi cu glisiere special acestora. Astfel, când vei vrea să folosești robotul de bucătărie, nu va fi nevoie decât să tragi raftul potrivit.

20. Atunci când folosești des cântarul de bucătărie, e o idee bună să creezi un spațiu special dedicat acestuia într-un sertar aflat la îndemână. Alături de alte mici articole pentru patiserie, lingură gradată și tel, acest sertar extrem practic te va ajuta să gătești cu ușurință prăjiturile preferate.

21. Profită de spațiul de sub chiuvetă și dedică o mică parte depozitării bureților și periilor de vase. În acest fel nu vor mai rămâne împrăștiați pe marginea chiuvetei.

Comandă o mobilă practică, special concepută pentru tine, în funcție de specificațiile și nevoile pentru depozitare. Astfel vei fi sigur că ai suficient spațiu pentru fiecare obiect din bucătăria ta. Spațiul limitat nu va mai fi un impediment în calea stării tale de bine. Accesoriile Orga Line de la Blum reprezintă cea mai eficientă și inovativă soluție pentru organizarea sertarelor și a dulapurilor din bucătărie.

Află mai multe din articolul Organizarea dulapurilor de bucătărie – soluții practice de la Blum.

La Mobiera îți oferim consultanță, proiectare, execuție și montaj, toate la înalte standarde de calitate. Visul de a avea o bucătărie ca-n reviste e atât de aproape.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

    Va recomandăm și: