Produse

Cum alegi cea mai bună saltea de pat

Studiile arată faptul că noi, oamenii, ne petrecem o treime din viață în pat, așadar este foarte important să ne alegem patul și salteaua care să ne asigure confortul și odihna de care avem nevoie. Fiecare dintre noi este unic și are nevoie de un anumit model de saltea care să fie plăcută pentru somn și sănătoasă pentru spate.

Te confrunți cu:

 • Dureri de spate
 • Stare de oboseală continuă
 • Anxietate
 • Scăderea puterii de concentrare?

Este posibil să nu ai un somn odihnitor.

Studiile de specialitate arată că durerile de spate la adulți sunt asociate somnului inadecvat. Acesta este în principal determinat de calitatea saltelelor pe care le folosim.

Principala funcție a saltelei este de a susține corpul uman într-un mod care să permită mușchilor și discurilor intervertebrale să se recupereze. Poziția corectă în timpul somnului este esențială pentru odihnă. Sunt recomandate pozițiile de somn care susțin curburile fiziologice ale coloanei și ale spatelui, prin alinierea capului cu coloana vertebrală și oasele pelvisului.

Literatura de specialitate atrage atenția la caracteristicile pe care trebuie să le aibă salteaua pentru a preveni durerile de spate și pentru îmbunătățirea calității somnului. Atât duritatea cât și densitatea unei saltele sunt deosebit de importante pentru sprijinul coloanei vertebrale și pentru confort, având rolul de a reduce presiunea care provoacă disconfort muscular. Este important de știut faptul că, pentru a nu-ți pune în pericol sănătatea, duritatea unei saltele trebuie să fie medie. Saltelele cu un nivel de duritate mediu, dar fără a fi rigide, îți ameliorează durerile de spate. În schimb, o saltea prea moale îți poate agrava eventualele afecțiuni ale coloanei. De asemenea, grosimea saltelei trebuie să depășească 18 cm pentru a oferi susținerea necesară coloanei.

Magniflex, cel mai mare producător de saltele din Italia, este unul dintre cei mai importanți furnizori de saltele pentru Mobiera. Filosofia companiei se bazează pe ideea că somnul îmbunătățește calitatea vieții noastre. Producătorul de saltele italian îmbină tehnologiile moderne, materialele de înaltă calitate și măiestria italiană, rezultând produse în armonie cu mediul înconjurător.

Printre avantajele saltelelor din spumă și a celor memory foam de la Magniflex se numără:

 • Sunt înalte și asigură o bună susținere a corpului indiferent de greutate;
 • Se adaptează perfect formelor corpului;
 • Oferă un grad ridicat de confort și relaxare;
 • Potrivite pentru persoanele care suferă de alergii la acarieni;
 • Oferă o senzație plăcută și nu exercită presiune asupra coloanei.

Pentru a-ți face o idee asupra modelelor pe care le avem în shopul Mobiera, îți prezentăm mai jos câteva exemple.

Salteaua Magniflex Virtuoso are un aspect rafinat și combină materiale de o înaltă calitate, textile elegante și fine cu cele mai prețioase fibre naturale. Centrul saltelei este format din spumă Eliosoft cu o grosime de 14 cm, înconjurată pe ambele părți de 4 cm de Memory Foam care se adaptează perfect la forma corpului.

Magnistretch este o saltea cu fermitate medie formată din mai multe straturi de spumă foarte elastică. Plăcile Stretch brevetate folosesc presiunea propriei greutăți corporale și se mișcă în direcții opuse, către picioare și spre cap.

Magni Grande face parte din colecția de saltele Classico și este o saltea fermă, cu centrul din spumă Elioform de 18 cm, 2 cm de Memory Foam ce se adaptează perfect formelor corpului și un strat superior de vîscoză de înaltă calitate, tratată antibacterian și anti-acarieni.

Pentru a vedea și alte modele de saltele ale furnizorului nostru Magniflex, vă invităm să accesați pagina noastră de shop dedicată saltelelor.

Optează pentru un stil de viață sănătos, pentru un somn liniștit și odihnitor și alege salteaua care ți se potrivește.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

  Informatii contact

  Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

  0755952231

  Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!

  Va recomandăm și: