Se contureaza tot mai mult tendintele in materie de mobilier si amenajari interioare, cu fiecare targ care se desfasoara in aceasta luna. Primul targ de amploare din domeniu are loc chiar in aceste zile, in Germania, la Cologne.

Materialele naturale au o cerere mai mare ca oricand, accesoriile si piesele mici de mobilier, bine concepute sunt in topul listei cumparatorilor si joaca un rol important in noile medii de viata. Expozantii arata ca in materie de design nimic nu mai este corect sau gresit.  Totul este posibil iar combinatiile de piele si plastic, designul minimalist impletit cu elemente de epoca, livingul sobru asociat cu bucatarii in culori pastel sunt in acest an acceptate.

O perioada a contrariilor

Specialistii in domeniu invitati la targ sustin ca aceasta perioada a contrariilor este vizibila in special in domeniul culorilor si in alegerea mobilierului. Se pare ca sunt favorizate diferite stiluri de mobilier pe care le vom intalni in 2017, chiar si intr-o singura locuinta. In materie de culoare, aceasta indeplineste mai multe roluri: de socializare, de retragere, de atractie si delimitare a spatiului in acelasi.

In plus, stilul actual de viata este mult diferit deoarece consumatorii iubesc in aceeasi masura sa convietuiasca intre ei dar si sa fie singuri, iubesc natura dar isi doresc o viata high tech. Vietile private ale oamenilor se dezvolta, se schimba din ce in ce mai mult iar locul de munca devine si spatiu destinat timpului liber iar zonele de socializare au si delimitari in care te poti retrage pentru mai multa liniste. Astfel, spatiile de locuit devin cosy si sunt proiectate in acelasi stil.

Termenul care caracterizeaza aceasta perioada este Hygge (termen danez, pronuntat \”Hügga\”) si defineste un mod de viata in care, in centrul atentiei sunt lucrurile mici dar importante precum timpul petrecut cu prietenii si familia. Hygge este considerat un antimodel pentru stilul de viata urban trecator si este caracterizat printr-o atitudine pozitiva fata de lucruri, oameni si situatii.

Acest concept nou de viata, coroborat cu tendinta cromatica spre culori deschise, pastelate dar si spre nuantele naturale de verde transforma stilul scandinav intr-un hit absolut. Mobilierul mic, natural, nepretentios dar in acelasi timp cu un design neobisnuit si uneori obraznic va crea in 2017 spatii deosebite in care atat stilul modern cat si cel traditional se vor imbina perfect si vor realiza o atmosfera placuta acasa.

GALERIE FOTO

Sursa foto: imm-cologne.com

Distribuie pe...
Etichete

design · mobila · producator · targ · tendinte