Uncategorized

Timpul trece, dar mobila la comandă de la Mobiera rezistă

Timpul trece, dar mobila la comandă de la Mobiera rezistă

 

Calitatea se numără printre caracteristicile definitorii cu care se mândresc 99% dintre producători. La Mobiera calitatea nu există doar la nivel declarativ. Noi ne străduim în permanență să dovedim calitatea mobilierului realizat la comandă. Atenția la detalii și profesionalismul reprezintă eticheta muncii noastre. 

Și nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Putem demonstra cu fapte, nu doar cu vorbe.

Mai ales atunci când vorbim despre bucătărie, conștientizăm cu toții că această zonă este cea mai frecventată și supusă factorilor externi precum umezeala, fumul, soluțiile de curățare agresive sau gătitul. 

Acestea pot afecta obiectele din bucătărie, cu precădere mobila.

Dar iată că, după 7 ani de utilizare zilnică, mobilierul de bucătărie realizat de noi arată impecabil.

Drept mărturie stau pozele trimise de clienta noastră din Brașov.

Îți prezentăm un scurt ghid al celor mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când dorești să îți achiziționezi mobila de bucătărie. Aceste aspecte le regăsești și în mobilierul la comandă realizat de echipa Mobiera.

Calitatea mobilierului depinde în totalitate de calitatea materialelor utilizate, dar și de experiența și talentul executantului.

Grosimea PAL-ului

Dacă decizi să optezi pentru o mobilă de bucătărie din PAL, trebuie să fii atent la grosimea plăcii de PAL utilizat în realizarea mobilierului. Rezistența și capacitatea lor de a rezista la sarcini, depinde foarte mult de grosimea plăcii aglomerate. Grosimea plăcilor de PAL variază de la 8 la 38 mm. De regulă, la fabricarea mobilierului se utilizează pe scară largă, plăci cu grosimea de 16 mm. Pentru realizarea mobilierului de bucătărie, a blaturilor și a meselor, sunt potrivite plăcile de 22 mm.

Producătorul joacă, de asemenea, un rol foarte important în stabilirea gradului de calitate al materialelor folosite. Doi dintre producătorii de top pe piața semifabricatelor din lemn sunt Egger și Kronospan, două companii austriece. Aceștia se remarcă prim materiile prime de înaltă calitate, printr-o paletă largă de culori și nuanțe, prin durabilitate și respectarea mediului.

Căntuirea PAL-ului

Imediat după calitatea PAL-ului din care este confecționată mobila, cantul are cea mai mare importanță. Cantul este o folie din hârtie sau din plastic, care acoperă marginea plăcii de PAL. Calitatea cantului influențează durata de viață și aspectul mobilierului.

În momentul de față, pe piață există 3 tipuri de cant.

  • Cantul melamină – este realizat din hârtie și reprezintă cea mai ieftină soluție și cea mai puțin rezistentă.
  • Cantul PVC – se aplică pe marginea PAL-ului prin presare, de aceea poate permite umezelii și aburului să se infiltreze în spațiul dintre cant și PAL. Nu este recomandat pentru piesele de mobilier cu colțuri.
  • Cantul ABS – această variantă este cea mai viabilă. Acesta se aplică cu ajutorul unei mașini de căntuit, prin lipirea cu un adeziv special. Acest tip de cant este foarte rezistent în timp, se zgârie foarte greu și protejează împotriva umezelii. Este un must, mai ales pentru mobila de bucătărie.

Adezivul folosit la căntuire

Produsul finit este important, însă fiecare amănunt care îl compune contribuie la aspectul său general. De exemplu, la Mobiera, specialiștii noștri utilizează adezivul poliuretanic sub formă de granule de la Henkel. Acest adeziv este ideal pentru medii cu umiditate ridicată cum sunt bucătăria sau baia.

Așadar, atunci când comanzi mobilierul, asigură-te că firma îți va furniza mobilierul cu cant ABS, cu o grosime de 2 mm.

Tipul de feronerie

Pentru ca o piesă de mobilier să treacă testul timpului, aceasta are nevoie de un ingredient secret. Accesoriile de feronerie de cea mai bună calitate îți oferă o experiență deosebită în utilizarea spațiului din bucătărie și nu numai.

Încă o dovadă că suntem atenți la ceea ce contează cu adevărat, în ceea ce privește sistemele de balamale, sistemele de glisare, de închidere și de ridicare, la Mobiera alegem de fiecare dată doar accesorii de cea mai bună calitate, de la producători de top, precum Blum și Hafele.

Materialul din care este confecționat blatul

Pe lângă rolul estetic pe care îl are blatul de bucătărie, acesta trebuie să îndeplinească și cerințe de natură funcțională. Poți alege dintre materiale precum PAL-ul melaminat, lemnul și piatra.

Datorită calităților sale extraordinare, quartz-ul a devenit alegerea noastră numărul 1 în ceea ce privește materialul pentru realizarea blatului de bucătărie.

Printre acesta se numără:

  • rezistență mecanică ridicată
  • rezistență la substanțe acide sau chimice
  • proprietate igienică și antibacteriană
  • termorezistență crescută
  • versalititate și design extraordinar.

MDF înfoliat versus MDF vopsit

Pentru cei care petrec mai mult timp în bucătărie și își doresc un mobilier rezistent, dar care se remarcă și prin design-ul deosebit, MDF-ul este alegerea ideală. În funcție de bugetul alocat mobilierului, dar și de preferințe, poți opta între MDF înfoliat și MDF vopsit.

Articolul “MDF vopsit vs. MDF înfoliat” te va ajuta să iei cea mai înțeleaptă decizie.

Vă recomandăm să faceți alegeri inspirate, dar atent documentate. Pe lângă latura estetică, atenția la detalii și materialele de calitate, amenajarea casei trebuie să ofere înainte de toate, siguranță membrilor familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *