Tocmai ți-ai cumpărat o locuință sau o renovezi pe cea veche și vrei să îi dai personalitate. Ești bombardat din toate părțile, atât în mediul online cât și în cel offline de o sumedenie de modele de mobilier. Ești atras de culori și design, dar nu ești convins de calitatea materialelor utilizate.
Trebuie să iei o decizie nu doar cu inima ci și cu mintea. Investești într-un mobilier care va face parte din tine, din ceea ce reprezintă ACASĂ pentru tine și de aceea vrei să fii sigur de alegerea ta.

Pe piața actuală de profil, materialul cel mai utilizat în fabricarea fronturilor a devenit MDF-ul.

Ce este MDF-ul?

MDF (fibră de densitate medie) este un produs derivat din lemn. Datorită texturii și a metodei de fabricare prin extrudare, MDF-ul se poate prelucra prin frezări, se poate înfolia sau vopsi, în funcție de preferințe. El permite realizarea oricărui tip de mobilier (de bucătărie, living sau dormitor) în orice formă sau culoare. O placă de MDF poate fi vopsită, înfoliată, melaminată și furniruită.

Clientul nostru a devenit tot mai educat, rafinat, iar cerințele sale principale sunt calitatea, confortul și unicitatea.Vom realiza o paralelă între MDF-ul vopsit și MDF-ul înfoliat. Vă vom prezenta pe scurt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de mobilier confecționat din aceste materiale.

MDF-ul înfoliat

MDF-ul înfoliat după cum îi spune și numele reprezintă o placă de MDF peste care a fost aplicată o folie de PVC cu ajutorul unor adezivi speciali. Folia PVC poate fi mai groasă sau mai subțire, mată sau lucioasă, colorată, cu modele geometrice sau abstracte. Calitatea foliei și a utilajului de aplicare au un impact mare asupra calității finale a MDF-ului.

Avantajele utilizării MDF-ului înfoliat sunt:

 • Preț scăzut;
 • O diversitate de finisaje (mat, ultra-mat, high-gloss, high-gloss 3D, antichizat);
 • Timpul de execuție este destul de rapid, putându-se realiza și în 5 zile lucrătoare.

Dezavantajele sunt:

 • Se poate dezlipi folia la colțuri sau pe muchii;
 • Între folie și MDF pot apărea bule de aer;
 • Dacă folia se zgârie sau se strică nu se mai poate repara;
 • Rezistență scăzută în medii cu umiditate crescută (baie, bucătărie).

MDF-ul vopsit

MDF-ul vopsit se obține prin aplicarea unui strat de grund și email colorat, fiind un proces foarte asemănător cu cel al vopsirii unui autovehicul.

Avantajele folosirii MDF-ului vopsit:

 • Rezistență bună la temperaturi înalte și umiditate;
 • Eventualele deteriorări ale suprafeței pot fi reparate. Se poate revopsi în cazul în care suprafața a fost deteriorată;
 • Este ușor de întreținut și curățat. Petele de grăsime se curăță ușor, folosind substanțe chimice de uz casnic;
 • Este ecologic datorită faptului că nu se aplică rășini fenolice și epoxidice, care pot provoca daune sănătății;
 • Este caracterizat printr-o rezistență ridicată la microorganisme, aspect foarte important pentru familiile cu copii mici;
 • Oferă posibilitatea obținerii unor finisaje variate, mate sau lucioase;
 • Poate fi realizat cu diverse frezări, decupaje sau chiar curbat, dând un efect aparte mobilierului.

Dezavantajele sunt:

 • Prețul mai ridicat;
 • Timpul mai îndelungat pentru obținerea produsului finit (3-4 săptămâni, în funcție de modelul de frezare și culoare.

Analizând paralela între avantajele și dezavantajele MDF-ului vopsit vs. cele ale MDF-ului înfoliat, reiese că investiția într-o mobilă de bucătărie cu fronturi din MDF vopsit este cea mai bună alegere. Vorbim despre mobila de bucătărie deoarece este spațiul cel mai intens utilizat într-o casă și este supus cel mai adesea unor condiții mai puțin prietenoase cu mobilierul.

În realizarea mobilierului la comandă, Mobiera colaborează cu Nett Front, unul dintre producătorii de top în industria mobilei din România. Cu un istoric de 10 ani, compania produce fronturi de mobilier la standarde de calitate înalte transpuse în sute de decoruri și finisaje care satisfac cerințele clienților. Calitatea produselor se datorează și colaborării cu furnizori vest europeni, în special de pe piața Germaniei.

Variantele numeroase de culori și posibilitățile de frezare permit designerilor să își exercite talentul și creativitatea în voie. Proiectele de mobilier la comandă realizate de Mobiera se remarcă prin design, culoare, calitate și nu în ultimul rând prin conturarea unui mobilier care evidențiază personalitatea clientului.

 

Distribuie pe...