alege inspirat!, Bucatarie

8 avantaje care te vor convinge să amenajezi o bucătărie pe colț

Bucătăriile pe colț, cunoscute ca bucătării în formă de L sunt printre cele mai ușor de amenajat.

Forma de „L” funcționează foarte bine cu orice stil de design, modern sau tradiționalist, oferă o soluție tot mai populară pentru amenajări confortabile, ergonomice și funcționale.  Proiectarea acestor bucătării se realizează conform regulii „triunghiului de lucru” format din chiuvetă, frigider și aragaz. Elementele care formează triunghiul de bucătărie sunt instalate la o anumită distanță – chiuveta (și mașină de spălat vase) se află în mijloc, iar aragazul și frigiderul sunt mai departe.

Dacă dispuneți de o bucătărie mare, este mai bine să reduceți distanța dintre aragaz și chiuvetă, astfel încât să evitați mișcările inutile. Aspectul cel mai important este de a combina toate elementele interiorului în așa fel încât, camera nu numai să arate bine, compact, ci să integreze electrocasnicele corect pentru a simplifica procesul de gătit. O dispunere în formă de L a suprafețelor de lucru, a sistemelor de depozitare și a aparatelor de uz casnic poate fi utilizată în spații de orice formă și dimensiune. Datorită soluțiilor ergonomice pentru depozitarea produselor, chiar și cea mai mică bucătărie poate fi transformată într-un spațiu modern și funcțional, primitor. Dispunerea mobilierului într-o bucătărie pe colț vă permite să profitați la maximum de zona de blat și să aranjați în mod convenabil un triunghi de lucru.

Ideile de amenajare a bucătăriei în formă de L se bazează pe amplasarea zonelor de lucru pe două suprafețe de perete ale bucătăriei, care sunt perpendiculare una pe cealaltă. O astfel de soluție de proiectare vă permite să creați un spațiu foarte confortabil, astfel încât toate elementele necesare activităților zilnice să fie întotdeauna la îndemână. De cele mai multe ori, una dintre laturile bucătăriei în formă de L este mai lungă decât cealaltă. Acest lucru rezultă din proporțiile camerei. Dulapurile de bucătărie sunt așezate pe partea mai lungă. În încăperile pătrate, forma L este modificată iar dimensiunea celor două fețe devine egală. Aspectul în formă de L lasă suficient loc pentru o zonă de luat masa sau o insulă de bucătărie și este soluția optimă pentru familiile numeroase. O insulă  pentru a extinde spațiul de depozitare și pentru a extinde blat este recomandată pentru bucătării mari.

Care sunt avantajele bucătăriilor în formă de L?

 1. Aspect compact, organizat și aerisit – acesta este unul dintre principalele avantaje foarte important în bucătărie, deoarece zonele funcționale sunt apropiate una de cealaltă.
 2. Zona de lucru confortabilă – bucătăria în formă de L are două laturi în loc de una, dispuneți astfel  de un blat de bucătarie mai mare și un mediu de lucru mai spațios. Elementele funcționale, precum chiuveta, sunt de obicei situate pe o parte, lăsând-o pe cealaltă liberă, iar un mai blat lung cu elemente încorporate va mări vizual spațiul.
 3. Funcționalitate sporită – Puteți adăuga o masa, o insulă sau un colțar bucătarie, care va transforma camera într-una modernă și practică, oferind și spațiu suplimentar de depozitare.
 4. Amenajarea unei bucătării pe colț permite delimitarea în 2 zone – de lucru și de luat masa, potrivită pentru toate dimensiunile. Poți personaliza bucătăria cu corpuri și obiecte de mobilă cu margini rotunjite pentru a mări spațiul utilizabil. Adăugând linii netede la interior, mișcarea între diferitele zone devine fluidă și neobstrucționată.
 5. Bucătăriile pe colț pot fi decorate în orice stil de design de interior, de la vintage, rustic, tradițional la contemporan și minimalist și acesta este un alt motiv pentru popularitatea imensă a amenajarilor de tip bucătărie pe colț.
 6. Oportunități de proiectare în amenajarea bucătăriei în formă de L – Echiparea cu mobilier a doi pereți nu este singura opțiune. Atunci când există o fereastră, puteți eficientiza spațiul de lucru prelungind blatul sub fereastră. Acest lucru vă va permite să profitați de mai mult spațiu de lucru și de lumina naturală disponibilă. Puteți alege un dulap asimetric în formă de L sau puteți adăuga o masă de bar care va fi o bună continuare a setului de mobilier și a unei zone de lucru suplimentare. Respectând proporțiile, într-o bucătărie mică, montarea unui bar ar putea rezolva lipsa de spațiu pentru depozitare sau pentru luat masa.

Atunci când amenajați o bucătărie va trebui să țineți seama de triunghiul de lucru, regulă de bază pentru a avea eficiență în bucătărie. O bucătărie pe colț poate fi amenajată în orice spațiu și poate îmbina inspirat designul cu funcționalitatea. O bucătărie în formă de L poate fi organizată foarte atractiv și practic.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

  Informatii contact

  Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

  0755952231

  Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!