Camera copii, Produse

Universul magic al copilăriei creionat în stil scandinav

Camera copilului reprezintă mai mult decât o simplă încăpere. Este o întreagă lume pentru cel mic, un spațiu în care el își petrece o bună parte din zi, în care evadează sau în care își construiește vise și povești. De aceea, amenajarea camerei copilului este foarte importantă și nu trebuie făcută la întâmplare. Fiecare detaliu contează, fiecare obiect are o poveste. Copilul își construiește o conexiune cu acest spațiu și se retrage aici ori de câte ori simte nevoia să se regăsească. Camera micuțului crește odată cu el, dar amintirile și experiențele trăite în ea rămân. Aceasta trebuie să fie un mediu care să inspire în primul rând siguranță și confort.

Stilul scandinav poate fi o alegere inspirată când vine vorba de amenajarea încăperii celui mic.

Prin ce se caracterizează stilul scandinav?

Stilul scandinav este tot mai mult în tendințe. Expresia „less is more” este foarte reprezentativă pentru acest stil de amenajare.

El este caracterizat prin simplitate și luminozitate . Este un stil prietenos, în care predomină culorile în nuanțe deschise, mobilierul este simplist și funcțional, iar decorațiunile sunt extrem de discrete, confecționate din țesături naturale. Interiorul este aerisit, cu puține piese de mobilier, cu ferestre mari, care permit pătrunderea luminii naturale.

Lemnul este un element cheie în amenajările nordice. Piesele mici de mobilier, discrete, dar de efect, își pun amprenta asupra decorului și îi conferă un aer primitor. Amenajarea camerei copilului poate fi completată cu tabureți, cutii de depozitare, saci pentru depozitarea jucăriilor, corturi jucăușe și decorațiuni din lemn.

Combinația alb-negru este o emblemă a stilului scandinav. Totuși, pentru amenajarea camerei copilului se pot adăuga tușe discrete de culori mai puternice precum galben sau roșu.
Patul celui mic este de asemenea, foarte simplu, uneori fără tăblie, prevăzut cu lăzi integrate de depozitare. Paturile supraetajate, atât de iubite de copii, sunt caracteristice stilului nordic.

Utilizarea elementelor decorative de inspirație naturală în amenajare are rolul de a crea o atmosferă relaxantă, liniștită, care îi lasă loc celui mic să creeze, să își pună amprenta asupra locului și să îl personalizeze după bunul lui plac.

Dar ce ar fi acest univers magic al copilăriei fără jucării? Lumea celor mici este atât de frumoasă tocmai pentru că este dominată de joc și joacă.

Jucăriile din camera decorată în stil scandinav sunt confecționate din materiale prietenoase, naturale, precum lemnul sau alte materiale non-toxice. Jucăriile educative, Montessori sunt foarte îndrăgite de cei mici, ajută la dezvoltarea lor armonioasă și întregesc cromatic tabloul unei amenajări în stil nordic.

Jucăriile Montessori stimulează creativitatea celor mici, gândirea critică, le dezvoltă abilitățile practice și cognitive.

Amenajarea spațiului personal al copiilor ar trebui să se concentreze pe iubire, siguranță, armonie, libertate, joacă și veselie.

sursa foto: pinterest.com

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!