Produse

Tips & tricks pentru curățarea canapelei

Canapeaua este elementul de decor cel mai des întâlnit în camerele de zi. Folosim canapeaua când vrem să ne relaxăm, să citim, să privim la televizor sau chiar pentru somn. În concluzie, canapeaua este supusă unui grad de uzură destul de ridicat și de aceea, indiferent de calitatea materialelor, în timp pot apărea diferite pete. Alegerea canapelei este dificilă, întrucât ne dorim întotdeauna să găsim o variantă elegantă, confortabilă, calitativă, care să se potrivească cu celelalte piese de mobilier din încăpere și vrem să o păstrăm în condiții bune cât mai mult timp.

Cu siguranță vă doriți să cunoașteți câteva trucuri prin care să o puteți păstra cât mai mult timp ca nouă.

Câteva recomandări pentru întreținerea canapelei:

 1. Păstrați canapeaua ferită de razele soarelui sau de alte surse de căldură (calorifer/radiator/sobă). În timp razele soarelui pot decolora țesătura sau pot supraîncălzi suprafețele din piele, provocând crăparea materialului.
 2. Feriți-vă de utilizarea unor obiecte ascuțite în preajma canapelei, indiferent că ea este fabricată din material textil sau din piele, deoarece ele pot zgâria, agăța sau rupe materialul.
 3. Este indicat să se evite mutarea canapelei prin tragere sau împingere. Ideal ar fi să se mute prin ridicare de la bază.
 4. Vă recomandăm să ștergeți constant praful de pe canapea, prin utilizarea unui prosop moale și uscat din bumbac, iar în zonele greu accesibile puteți utiliza aspiratorul.
 5. Dacă din greșeală se întâmplă să vărsați lichide pe canapeaua din piele ea se îndepărtează cât mai repede cu o cârpă moale, fără a freca suprafața pentru a nu deteriora materialul. În cazul canapelelor acoperite cu material textil, petele minore se îndepărtează cât mai repede prin utilizarea unei lavete curate, ușor umezită, fără a freca suprafața. Scoaterea petelor trebuie să se realizeze pe cât posibil prin tamponare și absorbție.
 6. Este interzis să utilizați produse care conțin solvenți chimici sau alcool pentru curățarea suprafețelor textile. Inițial ar trebui să testați produsul într-o zonă care nu se află la vedere, chiar dacă este vorba despre un produs destinat curățării canapelelor.
 7. În cazul existenței unor pete dificile pe canapea este recomandat să o curățați chimic într-un centru specializat.
 8. Tasarea pernelor din spumă poliuretanică sau a șezutului, mătuirea stofei, întinderea pielii la câteva luni de la utilizare este un lucru normal și nu ar trebui considerate defecte al produsului. Acestea sunt urme normale de uzură, datorate utilizării zilnice prelungite.

Păstrați canapeaua cât mai mult timp în stare bună și creșteți durata ei de viață dacă respectați regulile enumerate mai sus.

Ce puteți face însă dacă totuși aveți ghinionul să pătați canapeaua cu un produs dificil de curățat? Mai jos vă prezentăm câteva trucuri prin care puteți scăpa rapid de petele dificile, fără a mai apela la ajutor specializat.

 • Guma de mestecat se curăță cu ajutorul câtorva cuburi de gheață puse într-o pungă de plastic și aplicate pe suprafața afectată. Ulterior, după înmuierea gumei, urmele vizibile se îndepărtează cu o radieră pentru ștergerea creionului.
 • Urmele de ceară se curăță cu ajutorul unei bucăți de hârtie absorbantă (hârtie de ziar) care se pune peste pată și se presează cu fierul de călcat ușor încălzit, nu fierbinte, pentru a nu deteriora țesătura.
 • Ciocolata se curăță ușor cu apă și săpun.
 • Grăsimea se curăță prin utilizarea unui burete îmbibat într-o soluție formată din apă și detergent de vase.
 • Berea se curăță prin utilizarea unei soluții formate din oțet și apă.
 • Mirosurile neplăcute din canapea pot fi îndepărtate prin folosirea unui prosop de bumbac îmbibat într-o soluție formată din apă și oțet.

Este foarte important să aveți în vedere că orice soluție ați testa, indiferent că vorbim despre o soluție profesională de curățare sau una home made, este indicat să fie aplicată pe o suprafață mică, într-un loc care nu se află la vedere. Astfel, ne asigurăm că soluția nu are ca efect degradarea sau decolorarea materialului.

Pentru o curățare cât mai ușoară și posibilitate de a schimba definitiv în timp aspectul canapelei, Mobiera vă propune canapelele cu huse detașabile disponibile în shopul nostru.

Acum vă puteți relaxa fără griji. Calitatea materialelor, versatilitatea și gradul de comoditate vă fac alegerea canapelei mult mai ușoară. Le puteți adapta oricărui spațiu, indiferent de mărimea acestuia și în funcție de nevoile pe care vreți să le îndeplinească la un moment dat (se transformă cu ușurință în pat de dormit, colțar, set de canapea și fotolii).

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

  Informatii contact

  Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

  0755952231

  Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!