Culorile anului 2020, inspirație din mare și ocean! Paleta cromatică a anului 2020 va exprima ideea de puritate, de profunzime și de liniște.

Institutul Pantone, autoritatea globală în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori a ales culoarea anului 2020! Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone, a anunțat  că în anul 2020 ne putem bucura de o gamă cromatică bogată, inspirată din culorile mărilor, a oceanelor.

Rolul principal îl va juca culoarea albastru, însă  importante sunt și nuanțele de verde rece, de nisipiu sau alb.

Pe lângă nuanțele în vogă declarate de către Institutul Pantone, WGSN a ales încă cinci nuanțe care vor avea un real impact în anul 2020. La nuanțele inspirate din culorile oceanului adăugăm și:

  • Galben matur, inspirat din culorile solului din timpul toamnei;
  • Cantaloupe, un portocaliu mai fraged care amintește de zilele însorite de vară;
  • Cassis, o combinație între rozul neutru și violetul modern;
  • Albastrul pur, care oferă o notă rece, minimalistă;
  • Neo-mint, nuanța de verde moale, care simbolizează optimismul.

În anul 2020 se va pune accent pe profunzimea și omogenitatea culorilor. Pentru a putea fi în ton cu tendințele, nu este însă necesar să reamenajăm toată locuința. Este suficient să integrăm unele piese, decorațiuni în nuanțe marine, cum ar fi un tablou, o piesă de mobilier. Se poate adăuga accent pe un perete, cu siguranță va schimba total atmosfera încăperii.

Vă prezentăm în cele ce urmează câteva idei de amenajare a locuinței, conform trendurilor în culori ale anului 2020.

Putem opta pentru amenajarea bucătăriei în culori vibrante, care să ofere spațiului viață și personalitate.

Pentru a crea un efect zen și relaxant, puteți combina masa cu scaune sau taburete în culori de inspirație oceanică.

Includerea nuanțelor de albastru sau verde în dormitor oferă un aer relaxant și modern spațiului. Albastrul este culoarea purității, a calmului, iar verdele a încrederii. Se poate opta fie pentru zugrăvirea pereților în aceste nuanțe, fie pentru alegerea anumitor piese de mobilier care să aibă impact.

 

Gama de culori din care putem alege în amenajarea locuinței în anul 2020 este extrem de generoasă. Putem alege nuanțe de albastru de la cele mai calde până la îndrăznețe, în completare cu nuanțe de verde. De altfel, putem profita și de cele cinci nuanțe propuse pentru acest an de către WGSN.

Combinate corespunzător și cu stil, vom reuși să creăm un living cu impact.

De asemenea, în camerele zugrăvite în culori neutre, cât mai clasic, se poate opta pentru decorațiuni îndrăznețe în nuanțe de albastru sau verde. Se poate apela cu generozitate și la plantele naturale. Pe lângă faptul că vor crea un design aparte, vor oferi și un aer mai proaspăt locuinței.

Indiferent de modul în care alegem să integrăm culorile anului în locuință, trebuie să acordăm atenție modului în care le combinăm. Pe lângă tendințele momentului, amenajarea locuinței ține foarte mult și de gustul fiecăruia dintre noi.

Felul în care alegem să amenajăm locuința trebuie să ne reflecte personalitatea. Datorită diversității de culori, ne bucurăm de modalități multiple de combinare a culorilor, astfel încât să putem include culori liniștitoare și totodată vibrante.

Distribuie pe...
Etichete

Tendinte 2020