Anul 2017 debuteaza cu un prim targ de mobila in Europa, la Istanbul, in Turcia si de abia asteptam sa aflam care sunt primele propuneri ale designerilor in materie de amenajari si mobilier.

In ultimii ani trendul principal a fost in directia minimalizarii, simplitatii si confortului, specialistii in domeniu fiind atrasi in special de proiectele bazate pe functionalitati multiple. In acest an se poate observa dinamica la care designerii au trebuit sa se adapteze deoarece proiectele propuse acum raspund mult mai bine cerintelor macro de pe piata: mobilier compact, in stil rustic, astfel incat sa raspunda cerintelor de confort.

In materie de noutati, expozantii promoveaza tot mai mult caracteristici suplimentare ale materialelor folosite. Astfel, fie ca vorbim de mobilier clasic sau modern, avem posibilitatea sa optam pentru materiale rezistente la foc si la apa si pentru tesaturi care nu se decoloreaza. Din punct de vedere cromatic predomina tonurile pastel in contrast cu nuante puternice din gama de culori propuse de Pantone pentru 2017.

Asteptam cu nerabdare si targurile de referinta:

  • Franta (Maison & Objet), 20 – 24 Ianuarie
  • Italia (Salone Milano), 4 – 9 Aprilie
  • Germania (Interzum), 16 – 19 Mai
  • Germania (Ligna), 22 – 26 Mai
  • Romania (BIFE-SIM), 13 – 17 Septembrie

Sursa foto: www.facebook.com/ismobfuari

Distribuie pe...