Angajari, Stiri

Noul stil Japandi

Japandi este noul trend in materie de stiluri de amenajare. Lansat in acest an, acesta reprezitna de fapt o mixtiune perfecta intre minimalismul scandinav si dragostea in stil japonez pentru simplitatea inpirata de natura.

Noua tendinta in materie de design si amenajare imprumuta principiul japonez Wabi-Sabi care este aplicat cu maiestie de designerii nordici prin linii simple si delicate. Japandi devine astfel noul trend in materie de amejari interioare, care reuseste sa incalce granitele culturii, geografiei si ale conventiilor de design.

Printre trasaturile comune ale celor doua stiluri mama: scandinav si japonez se regaseste minimalismul, care este pus si mai mult in valoare in aceasta noua forma. Simplitatea liniilor, atmosfera degajata si concentrarea asupra functionalitatii spatiilor reprezinta coloana vertrebrala a stilului hibrid nou dezvoltat.

In perioada cand stilul scandinav a devenit foarte cautat designerii erau fermecati de lemnul de esenta moale in nuante foarte deschise, toate spre alb. Zen-ul japonez a conturat si mai mult pasiunea pentru lemnul natural astfel ca noul stil se caracterizeaza prin contraste de lemn de esente diferite. La fel se intampla si din punct de vedere cromatic deoarece lemnul blancat este adesea atins cu accente pastelate, prin contrast. Materialele si texturile organice sunt foarte prezente in acest stil de amenajare.

Atat designul scandinav cat si cel japonez se dezvolta pe principiul “Less is more” adica mai putin inseamna mai mult. Fluxul neintrerupt de energie si de echilibru vizual este realizat cu ajutorul unui fundal albastru foarte deschis. Pe langa fluxul liber de energie materialele provenite din natura contribuie la crearea unei stari de bine.

Desi a fost destul de recent lansat, stilul Japandi este elegant si se inspira din pasiunea pentru descoperirea frumusestii in imperfectiune si pentru obtinerea integritatii vizuale prin contrast, juxtapunere si coordonarea elementelor. Astfel, Japandi se preteaza la diferite reinterpretari stilistice si experimente stilistice sau creative. Deoarece se bazeaza pe materiale naturale si o paleta de culori vasta, Japandi poate deveni foarte curand un nou stil clasic.

Foto: pinterest.com

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!