Stiri

Mobiera – membru Carpathian Furniture Cluster

Mobiera se numără printre fondatorii Carpathian Furniture Cluster – primul cluster ce reuneşte reprezentanții industriei mobilei din regiunea Nord-Est.

Carpathian Furniture Cluster se formează ca urmare a iniţiativei unor firme din regiunea Nord-Est, domeniile de activitate ale fondatorilor incluzând arhitectură și design, producție mobilier, procesare lemn și producție materie primă. Mobiera, alături de alte 13 firme* din regiune, își propune rezolvarea unor probleme comune branşei, cum ar fi internaţionalizarea serviciilor, calitatea forţei de muncă, cooperarea în activităţile de producţie, sau intensificarea colaborării dintre mediul academic şi firme în vederea programelor dedicate educaţiei şi inovării.

Clusterul se bucură atât de sprijinul mediului academic – prin Universitatea Națională de Arte “George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Facultatea de Arhitectură G.M Cantacuzino – cât și de susținerea autorităților publice locale sau centrale.

De ce un cluster?

Simplu. Pentru că e o vorbă în popor care spune că unde-s mulți puterea crește. Pentru că credem cu tărie în puterea colaborării între firme. Pentru că ne dorim inovare; iar pentru asta avem nevoie de sprijinul universităților de profil. Pentru că ne dorim acces mai facil la know-how, și din nou acesta circulă mai facil în anumite medii. Pentru că am găsit încă 13 firme la fel de faine ca a noastră (și lipsite de modestie, evident). Și sincer, pentru că este incredibil de revigorant să vorbești cu antreprenori cu aceleași preocupări ca ale tale și să găsiți soluții comune. Asta ca să numim doar câteva motive care ne-au făcut să demarăm Carpathian Furniture Cluster.

În concluzie, echipa Mobiera este entuziasmată – după cum se vede 🙂 –  de semnarea protocolului de colaborare privind constituirea Carpathian Furniture Cluster, și speră că acest demers reprezintă un pas în plus în sporirea nivelului de calitate și inovare a produselor noastre.

* Atelier Raft, Bitecture, Contur Studio Arhitectură, Daste Mobili, Herse Deco, Karmic Wood, Mar Lico (Lemnar), Mobila Saco, Point Arhitects, Saral Prod, Studio Apunct, Viitorul (Lemnartis).

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!