Compania SMEG a fost fondată în anul 1948 de către Vittorio Bertazzoni din Guastalla, un oraș din Nordul Italiei. Astăzi este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din țară.

Istoria familiei Bertazzoni în domeniul antreprenoriatului își are rădăcinile în secolul al XIX-lea, aceștia debutând ca fierari. Ulterior ei s-au reprofilat pe emailarea metalelor, anticipând nevoia și dorința oamenilor de confort în bucătărie.

La sfârșitul anilor ’50 SMEG a lansat prima mașină de gătit cu gaz, iar în 1963 au început producția de mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase. La mijlocul anilor ’70 au lansat celebrele plite și cuptoare incorporabile, iar în anii 1990 au diversificat și mai mult producția, introducând chiuvetele, hotele și frigiderele retro colorate în stilul anilor ’50 care au devenit emblematice la nivelul întregului glob.

Denumirea companiei este dată de acronimul SMEG care provine de la “Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla” (Fabrica de emailare a metalelor din Guastalla, regiunea Emilia). Compania SMEG a devenit cel mai important producător din Italia de electrocasnice, ajungând un nume sonor în lumea întreagă.

Identitatea SMEG este caracterizată de know-how, creativitate și stil. SMEG își propune să identifice și să reflecte caracteristicile definitorii ale designului italian precum: eleganța, originalitatea și calitatea produselor. Ideea de la care a pornit întreaga afacere este aceea că bucătăria este sufletul locuinței, locul în care se pregătește mâncarea pentru toți membrii familiei și în care se adună ulterior cu toții pentru a o savura. În acest spațiu important din casă, aparatele electrocasnice sunt în centrul atenției și de aceea designul lor trebuie să fie pe măsură.

Compania italiană SMEG a reușit să îmbine cu succes stilul retro cu inovația și tehnologia de ultimă oră. Frigiderul SMEG este cel mai cunoscut și a fost creat într-o diversitate de culori vibrante. El este mai mult decât un simplu frigider; îl putem considera o adevărată piesă de mobilier care atrage toate privirile. În aceleași linii au creat și aragazul SMEG, cuptorul SMEG și plita incorporabila SMEG.
Poți opta pentru eleganța italiană în bucătăria ta, integrând aparatele electrocasnice marca SMEG. Reînvie stilul clasic al anilor ’50.

Sursa foto: pinterest.com

Distribuie pe...