Alb sau viu colorat? Simplu sau cu imprimeu? In linii clasice sau, mai degraba, neconventionale? Cand in joc e amenajarea unui spatiu, intrebarile nu mai au oprelisti, iar deciziile sunt insotite de multe indoieli. Pentru ca alegerile sa nu fie urmate de regrete, ne aplecam urechea spre sfaturile specialistilor. Ghidat de acestia, anul 2018 si-a creionat tendintele in materie de design interior si ne orienteaza, prin intermediul lor, in directia corecta.

Solutia e revenirea la natura – o idee care isi dovedeste valabilitatea tot mai des, inclusiv in domeniul amenajarilor. In contextul tot mai accentuat al reintoarcerii la elementele naturale, motivele florale si vegetale capata proportii in decorul spatiilor, sub diferite forme. Fie ca este vorba de tapiteria canapelei, de imprimeul usii sau de tapet, resursele relaxarii sunt adapostite in acest an in incaperi cu aspect proaspat si revigorat.

Anul 2018 inlocuieste banalitatea cu neconventionalul. Peretii albi nu mai sunt o optiune. In schimb, atmosfera calda este transferata in responsabilitatea lambriului care pe langa armonia vizuala pe care o creeaza, asigura si o serie de beneficii din punct de vedere practic – cablurile si imperfectiunile peretelui pot fi facute invizibile, iar curatarea se face fara efort.

Monotonia nu isi mai face loc nici in amenajarea bucatariilor. Culorile neutre isi au ca substitut nuantele electrizante care confera un aspect viu spatiului. Chiuvetele devin, si ele, o piesa de interes, lucru datorat si faptului ca specialistii opteaza tot mai mult pentru inlocuirea modelelor din otel cu cele din granit.

Printre texturile preferate in anul 2018 se evidentiaza catifeaua. Alaturi de corpurile de iluminat cu aspect vintage, se reinvie eleganta decorului si continua sa se induca rafinament amenajarilor.

Specialistii in design interior ne lanseaza, asadar, invitatia de a ne regasi in decoruri vii, cu personalitate. Urmandu-le propunerile, intrebarile pe care le genereaza orice amenajare sunt usor clarificate. Care e cea mai potrivita optiune pentru tine?

Distribuie pe...