Bucatarie, Camera copii, Dormitor, Living-room

7 sfaturi pentru alegerea unui mobilier prietenos cu animalul tău de companie

Iubești animalele și chiar te gândești să adopți un ghemotoc de blană pe care să-l integrezi în familia ta. Dar ar trebui să știi că asta presupune modificări în amenajarea locuinței tale, că nu poți izola noul membru al familiei într-un colț și să-i interzici accesul în anumite camere. Cu siguranță asta nu l-ar face fericit nici pe el și nici pe tine.

Hotărârea de a aduce un prieten necuvântător în casă poate presupune chiar și realizarea anumitor modificări în ceea ce privește amenajarea spațiului. De aceea, mai jos îți vom prezenta câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare în momentul în care iei decizia de a-ți lua un animal de companie.

1. Alegerea canapelelor și a scaunelor

În primul rând trebuie să ai în vedere materialul din care sunt confecționate acestea. Alege canapele din microfibră, rezistente la pete, ușor de curățat și pentru a fi sigur că în câteva luni nu trebuie să achiziționezi altă canapea, optează pentru un model dehusabil. Specialiștii recomandă microfibra cu aspect de piele întoarsă sau chiar pielea, deoarece sunt rezistente și ușor de curățat. Singurele inconveniente ar fi câteva zgârieturi minore lăsate de gheruțele cățelușului sau pisicuței tale.

2. Culoarea face diferența

Dacă animăluțul tău are blănița albă ar trebui să te ferești de țesăturile închise la culoare deoarece va trebui să le cureți mai des. Principala provocare cu care ne confruntăm când vine vorba de prietenul nostru blănos este părul pe care îl lasă prin casă. Soluția ar fi să alegi finisaje și chiar piese de mobilier în culori apropiate de cea a patrupedului.

3. Alegerea mochetelor și a covoarelor

Optează pentru covoare care se pot spăla ușor mai ales în zonele în care obișnuiește să se relaxeze cățelul tău. De asemenea, evită covoarele cu fir lung și alege-le pe cele cu țesătură plată, confecționate din fibre sintetice, ușor de întreținut. Mocheta nu este o opțiune viabilă pentru stăpânii de animale de companie deoarece se știe că mirosurile se imprimă foarte tare în covoare, iar o mochetă este dificil de înlocuit.

4. Pardoseli rezistente

Când vorbim de pardoseala locuinței tale, mocheta și linoleumul ar trebui excluse din start și nici parchetul laminat nu este tocmai indicat, mai ales dacă ai puiuți care nu cunosc încă foarte bine regulile casei. Cel mai bine ar fi să utilizezi gresia, mozaicul sau piatra naturală, deoarece sunt mult mai ușor de curățat și întreținut.

5. Ține obiectele la îndemâna ta

Cățelul tău obișnuiește să tragă mâncarea de pe masă de fiecare dată când tu nu ești atent? Alege o masă mai înaltă la care să nu poată ajunge cu ușurință. Iar dacă ești posesorul unei pisici poznașe care țopăie dintr-o parte în alta a mesei, blochează-i calea cu o plantă sau un obiect de decor mare peste care să nu poată trece.

6. Fă-ți casa indestructibilă

Animalele de companie, mai ales dacă vorbim despre pui, sunt foarte jucăușe. De aceea, asigură-te că mobila ta este suficient de stabilă, este bine fixată și de asemenea, ai grijă să aibă colțuri rotunde, nu ascuțite. Nu spunem că ar trebui să renunți definitiv la sticlă, dar dacă se întâmplă ca micul tău prieten să lovească sau să sară peste măsuța de cafea,  trebuie să te asiguri că ea este suficient de rezistentă încât să nu se răstoarne.

7. Acordă-i spațiu personal

Micuțul tău prieten necuvântător face de acum parte din familie și trebuie tratat ca atare. Cu siguranță vrei ca el să se simtă în largul lui și să fie fericit, iar pentru asta are nevoie de un spațiu numai al lui, amenajat conform nevoilor lui de joacă și de somn. Pe piață există o varietate de obiecte de decor special concepute pentru căței sau pisici, însă specialiștii în domeniul designului interior au reușit să adapteze mobilierul în așa fel încât să se plieze și pe cerințele proprietarilor de animale de companie.

Cel mai important este să poți găsi un echilibru în amenajarea locuinței între nevoile tale și cele ale patrupedului tău. Poate sună surprinzător, dar clienții necuvântători sunt mult mai exigenți decât oamenii. De aceea, realizarea mobilierului pentru animale de companie poate fi o adevărată provocare pentru designeri și arhitecți.

Mobiera se mândrește cu clienți care și-au amenajat locuința într-un mod prietenos pentru pisica lor. Mobilierul pentru pisici marca Mobiera este o sursă de inspirație pentru toți deținătorii de pisici care doresc să le ofere micuților lor prieteni un cămin personalizat și atractiv.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

    Informatii contact

    Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

    0755952231

    Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!