Organizare/ Declutter

5 tips-uri creative pentru decluttering

Ideea unui stil de viată trăită într-un mod cât mai simplu atrage tot mai mulți adepți. Când vine vorba de a face ordine în viata noastră, ne putem simți copleșiți. Nu este ușor să renunțăm la lucrurile adunate în timp. Chiar dacă gândim că ne-ar folosi la un moment viitor sau dorim să le păstram pentru că învie amintiri și emoții puternice, este important să le reevaluăm utilitatea la anumite intervale de timp.

Organizarea spațiului personal este un punct de plecare în inițiativa de simplificare a stilului de viață. Ordinea exterioară este o condiție necesară pentru ordinea interioară.

Decluttering înseamnă mai mult decât să facem curățenie sau ordine. Renunțarea la balast crează spațiu doar pentru esential. Este despre a ne defini mai mult prin ceea ce suntem și nu prin ceea ce avem.

Beneficii pentru tine:

 • Mai puțin de curățat
 • Mai puțin de organizat
 • Mai puțin stres
 • Mai multă libertate financiară
 • Mai multă energie și timp pentru pasiunile tale

 De unde ar trebui să începem?

Dacă prezentul te-a forțat să petreci mai mult timp acasă, odată cu traversarea pandemiei covid – 19, și ai fost nevoit să îți redefinești spațiul de lucru în contextul muncii de acasă, atunci e necesar un ”detox” al locuinței tale.

Daca te îngrijorezi numai când te gandești, iată 5 trucuri creative:

1. Rezervă-ți 5 minute în fiecare zi pentru decluttering. Astfel îți vei atinge ușor scopul fără să percepi acest lucru ca pe o corvoadă.

2. Propune-ți să te eliberezi de cel putin un obiect nefolositor pe zi. Vei ajunge pe parcursul unui an întreg să scapi de multe lucruri nefolositoare. Chiar dacă pare simplu să renunți la obiectele care nu-ți aduc bucurie sau care nu-ți mai servesc, când trebuie să te ocupi de cele care deschid punți afective cu persoane, momente, sau locuri dragi, poate fi foarte dificil. În aceast caz, lucrurile ”de păstrat” le putem organiza într-un loc integrat în mobilierul casei. Donatul acestora altor persoane care ar avea nevoie de ele, ar mai îndulci separarea.

3. Acceptă provocarea 12-12-12. Identifică 12 lucruri de păstrat, 12 de aruncat și 12 de donat. Poți face acest lucru 1 dată pe lună, apoi fă efortul de a vedea propria-ți locuință cu ochii unei persoane ”la prima vizită”.

4. Donează hainele pe care nu le-ai purtat niciodată. Chiar dacă ai putea crede că nu esti în această situație, vei fi surprins să constați în dressing-ul tale că ai cumparat articole de îmbrăcăminte nepurtate. Poți merge mai departe, donând vestimentația nepurtată în ultimii 2 ani.

5. Fă fotografii ”before and after” pentru orice zonă mai mică sau mai mare, propusă pentru decluttering. Această acțiune te va motiva să continui cu transformarea spațiului într-unul curat și aerisit.

De cele mai multe ori, un spațiu eficient organizat poate fi realizat printr-o schimbare gândită la nivelul unui proiect de amenajare interioară. În acest caz, personalizarea casei cu un mobilier la comandă, proiectat de specialist, care adaptează esteticul la funcțional, este cea mai bună soluție pentru eficientizarea spațiului locuinței.

Îndrăznețe sau minimaliste, fă-ne cunoscute ideile tale pentru ”acasă” și profesioniștii Mobiera le vor da viață.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

  Informatii contact

  Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

  0755952231

  Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!