Produse

Sfaturi practice pentru curățenia de Paști

Se apropie cu pași repezi sărbătorile de Paști și fiecare casă urmează să fie reîmprospătată și pregătită pentru a-și primi oaspeții. Curățenia de primăvară a devenit o adevărată tradiție pentru fiecare familie. Orice piesă de mobilier din casa ta are nevoie de o îngrijire aparte.

Canapeaua ta din living, fie că este confecționată din piele sau din material textil trebuie curățată în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă. În articolul de pe blog dedicat întreținerii și curățării canapelelor vei găsi mai multe sfaturi practice care te vor ajuta în perioada aceasta să-i redai aspectul proaspăt.

Alături de canapea, covorul reprezintă obiectul de decor cel mai utilizat. Acesta nu lipsește aproape din nicio casă. Deoarece în covor se adună praful și cele mai multe resturi, el devine mediul propice pentru dezvoltarea acarienilor. De aceea, curățarea covorului ar trebui să fie o prioritate, fiind foarte important să cureți covorul constant și să îndepărtezi imediat petele existente.

Pentru curățarea eficientă a covorului tău trebuie să urmezi câțiva pași esențiali:

 1. Înlătură întâi praful. Acesta se înlătură cu un aspirator cu putere mare, prevăzut cu o perie specială care are rolul de a ridica perii covorului.
 2. Adaptează modul de îngrijire al covorului la tipul de material din care este confecționat.
 3. În cazul în care ai vărsat un anumit lichid pe covor, acesta trebuie absorbit imediat cu o cârpă uscată.
 4. Îndepărtează petele imediat. Înlăturarea petelor trebuie să se realizeze prin tamponare, din exterior spre interior pentru a preveni întinderea petelor.
 5. Curățarea covoarelor trebuie realizată cu soluții speciale. Testează mai întâi soluția pe o suprafață redusă a covorului pentru a observa dacă nu afectează țesătura. Trebuie folosite substanțe adaptate materialului din care este realizat covorul.
 6. Pentru petele dificile este cel mai indicat să apelați la serviciile unei firme specializate.
  În funcție de tipul de țesătură din care este realizat există reguli diferite de îngrijire și întreținere a covoarelor care trebuie respectate.

La fel ca în cazul canapelelor tapițate, covoarele trebuie ferite de lumina directă a soarelui și de alte surse de căldură.

Covoarele din lână

O caracteristică generală a covoarelor din lână este scămoșarea; în primele săptămâni de la utilizare este posibil să iasă puf sau scame, de aceea se recomandă aspirarea lor regulată în această perioadă.

Covoarele din piele naturală

În cazul petelor dificile ar fi recomandat să apelezi la serviciile unei firme specializate în curățarea acestui tip de covoare. Pentru păstrarea calității și caracteristicilor lor, acestea au nevoie de o periere periodică în direcția firelor de păr.

Indiferent de tipul de covor pe care urmează să îl cureți, este important să urmezi cu rigorizitate recomandările de pe etichetă, precum și instrucțiunile de mai sus.

Saltelele de pat au și ele nevoie de o aspirare periodică, pentru a îndepărta acarienii și praful acumulate. De asemenea, petele existente se îndepărtează cu ajutorul unor substanțe pentru materiale textile, urmând instrucțiunile de curățare.

Curăță mobilierul folosind o lavetă moale, înmuiată în apă, iar apoi șterge suprafața cu o cârpă uscată. Utilizează agenți de curățare special destinați suprafeței de curățare, așadar nu uita să citești cu atenție instrucțiunile de întrebuințare ale fiecărui produs în parte.

Dacă ai terminat de curățat fiecare colțișor al casei, dar totuși vrei să schimbi ceva în amenajare, intră în shopul Mobiera și alege ceea ce ai nevoie. Oferta noastră este generoasă și te ajută cu soluții practice pentru orice tip de interior.

Dorești să amenajezi un spațiu?

Suntem o echipă de profesioniști cu studii și peste 10 ani de experiență în industria mobilei, pasionați de artă și design, capabili să amenajăm complet orice spațiu interior.

Contacteaza-ne

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un proiect Mobiera, lasă-ne un mesaj. Te rugăm să menționezi și despre ce amenajare ești interesat, ca să ne fie mai ușor să răspundem solicitării tale.

  Informatii contact

  Atelier: Str. Octav Bancila nr. 3, Iasi, Romania

  0755952231

  Doriti mai multe informatii? Contactati-ne si va vom raspunde in scurt timp!