Potrivit regulilor Feng Shui, linving-room-ul este camera cea mai indicata sa fie activata energetic pe toate cele noua sectoare: dragoste, faima, prosperitate, sanatate, familie, copii, persoane de ajutor, cariera si educație. Astfel, in amenajarea suprafetei trebuie sa tinem cont atat de orientarea fata de punctele cardinale cat si de cele cinci elemente naturale care caracterizeaza stilul Feng Shui: lemn, foc, pamant, metal si apa. Fiecarui element ii sunt specifice anumite culori si forme geometrice, astfel ca alegerile in materie de amenajare sunt mai usoare. Astfel, lemnul este reprezentat de forma dreptunghiulara, verde si maro; focul – rosu, de forma triunghiulara, galben, portocaliu, roz, mov; pamantul de forma patrata, galben si maro deschis; metalul de forma rotunda, alb, gri iar apa este reprezentata de liniile curbe si nuante de albastru si negru.

Exemplificate in proiectul de amenajare, segmentarea corpurilor de mobilier in forme dreptunghiulare este evidentiata de fronturile din sticla vopsita in negru in contrast cu suprafetele albe nevitrate – minibarul. Focul este reprezentat de draperiile in nuanta de mov iar pamantul il regasim in nuanta deschisa de maro a bambusului din parchet.

Sistemele incorporate push to open pe langa rolul functional asigura o fludizare a spatiului in incaperea aerisita. Imbinarea elementelor insiprate din natura precum piatra, lemnul si metalul asigura o stare de confort si liniste dar pe langa acestea sunt si alte motive care determina o viata armonioasa si plina de energie, precum masuta din sticla cu forme rotunjite. Specialistii Feng Shui sustin ca mesele din living, indiferent de dimensiune trebuie sa aiba colturile rotunjite pentru a nu emite energii negative.

Rolul de fluidizare a energiilor pozitive este sustinut si de zona open space in care este situat minibarul, langa fereastra, pentru a minimiza efectele corpurilor de mobilier la vedere. Amenajarea Feng Shui iti va asigura buna dispozitie pe parcursul intregii zile prin echilibrarea balantei energetice a locuintei. De acelasi efect vor beneficia si ceilalti membri ai familiei, alaturi de care te poti bucura zilnic intr-o oaza de liniste si de pace interioara.

Gasiti mai multe fotografii in GALERIA FOTO.

Distribuie pe...